Evo za koga Zvezda treba da navija da dođe do 3. šešira i "bonus miliona" ako uđe u LŠ

Crveno-belima ostaje nada u plej-ofu Lige šampiona

  • 4
FK Dinamo Zagreb Foto: Profimedia/Ronald Gorsic / Cropix / Profimedia

Crvena zvezda je dominantno pobedila Pjunik u trećem kolu plej-ofa, pošto je slavila i u revanšu sa 2:0 i ukupnim rezultatom 7:0 prošla dalje, gde je na poslednjoj prepreci pred grupnu fazu čeka duel protiv Makabija iz Haife.

Navijači Zvezde su pored duela iz Jermenije pomno pratili i tri meča koja potencijalno mogu da utiču na crveno-bele kada je u pitanju eventualni plasman u Ligu šampiona.

Naime, od preostalih timova u kvalifikacijama, bolji koeficijent od Zvezde imaju Benfika, Dinamo Zagreb i Rendžers. Zato bi Zvezdi odgovaralo da ovi timovi završe takmičenje, kako bi Zvezda eventualno mogla da se nada i potencijalnom trećem šeširu.

Ukoliko bi i Benfika i Dinamo i Rendžers ispali, Zvezda bi u slučaju da prođe Makabi, bila u trećem šeširu pred žrebanje grupne faze Lige šampiona.

Benfika je savladala Midtjijand i u gostima sa 3:1, Dinamo je bio bolji od Ludogoreca i u revanšu i slavio je sa 4:2, dok je Rendžers imao najteži zadatak, pošto je u prvom kolu poražen od Uniona, ali je uspeo na Ajbroksu da nadoknadi taj poraz i slavi sa 3:0 u prođe dalje.

Ipak, Zvezda svakako može i dalje da se nada trećem šeširu, a uslov ostaje isti, da ispadnu i Benfika i Dinamo Zagreb i Rendžers.

Dinamo Zagreb u plej-ofu igra protiv Bodo/Glimta iz Norveške, Benfika igra protiv Dinama iz Kijeva, a Rendžers protiv PSV-a, pa nikome neće biti lako da se domogne Lige šampiona, iako su i Dinamo i Benfika na papiru favoriti.

Takođe, svako ispadanje ovih klubova, ukoliko bi Zvezda došla do Lige šampiona, donelo bi crveno-belima dodatnih 1.137.000 evra na ime bonusa zbog boljeg koeficijenta u odnosu na preostale učesnike grupne faze.

Dakle, pored trećeg šešira, ispadanje ova tri kluba Zvezdi može da donese i dodatnih 3,5 miliona evra.

Ipak, Zvezda pre svega mora da gleda sebe i da prvo dokaže da je bolja od Makabija i da zaslužuje Ligu šampiona, a sve ostalo može samo da bude dodatni bonus.

Video: Delije viču pravoslavci, Jermeni uzvratili Kosovo je Srbija

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Baxter88

    10. avgust 2022 | 08:56

    Da mi samo udjemo u LS, lako cemo za ovo sve drugo a realno tesko da ce Dinamo i Benfika da ispadnu, Rendzers mozda jedino jer je PSV jaci

  • Tip

    10. avgust 2022 | 09:15

    Ili da navijaju da svi odustano od takmicenja i da budu prvaci,to je isto realna opcija

  • Ke

    10. avgust 2022 | 13:18

    A da za pocetak da se plasira u LS.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA