Vreme čitanja: oko 5 min.

Novinar rekao Stolici da je titula izgubljena i izazvao njegovu reakciju: "Ko god bude ovde sedeo..."

Vreme čitanja: oko 5 min.

Šef struke Partizana očekuje težak meč protiv AEK-a iz Larnake, ali i prolaz dalje

  • 62

Trener Partzana Ilija Stolica održao je konferenciju za medije pred revanš meč trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope protiv kiparskog AEK-a (četvrtak, 21.00, RTS 1 i Arena sport premium 1).

Crno-beli su u prvom meču na Kipru poraženi sa 2:1, pa u Beogradu imaju imperativ pobede. U pres sali u Humskoj bio je veliki broj novinara, što je apostrofirao i sam Stolica.

- Drago mi je da vas vidim u ovolikom broju, što znači da je svima jasno kakva je važnost ove utakmice. Čeka nas revanš protiv dobre ekipe, ali mislim da smo i mi pokazali u prvom meču da možemo da prođemo dalje - rekao je Stolica, koji je uveren u pobedu.

Kakav ishod očekujete posle revanša Partizana i AEK-a iz Larnake?

Glasajte

Novinari su pitali šta je problem da se taktičke zamisli Stolice ne sprovode u delo, da li je razlog kvalitet ekipe, ili njegova mogućnost da prenese igračima svoje zamisli.

- Kompleksnost vašeg pitanja bi zahtevao opsežan odgovor. Suština je da uvek miks nekih stvari rezultira onim što vidimo na terenu. Mi smo grupa koja se menjala i dopunjavala i za svaku ozbiljnu grupu i ekipu potrebno je vreme da se to dovede u red, da se sve isprati rezultatom. Kada se isprati rezultatom, to je momentum koji se okrene na našu stranu, ja duboko verujem u rad i posvećenost svih nas, samo vreme može da radi u našu korist, bez obzira na rezultate koji su bili razočaravajuči po nas.

Upitan je stolica i planira li angažovanje sportskog psihologa.

- Slažem se sa konstatacijom da je psihološki faktor ono što je trenutno najvažnije, zatražili smo i neke konsultacije, pre svega ja na svoju incijativu, da ekipu što bolje pripremimo za predstojeću utakmicu.

Na konkretno pitanje o Svetozaru Markoviću u prvoj postavi nije želeo da odgovara konkretno.

- Razmišljao sam o svim igračima, a za konkretna rešenja vas molim da se strpite do utakmice.

FK TSC - FK Partizan Foto: ATA Images

Jedan novinar je pitao da li je meč protiv AEK-a zapravo meč sezone za Partizan, uz konstataciju da on misli da je titula već izgubljena, kao i da bi učešće u Ligi konferencija bilo nazadovanje.

- Uz uvažavanje vašeg mišljenja, smatram da je to daleko od istine, da je tek početak sezone i da priče o tituli moramo malo da odvojimo i stavimo po strani, jer je ovo evropska utakmica, titula se čeka pet godina i za to moramo da se pripremimo na poseban način, za to je potrebno vreme, ništa ne može preko noći, ko god ovde bude sedeo. A Evropa kao Evropa, igrali smo i prošle sezone Ligu konferencija, ne slažem se da je to nazadovanje, ovo jeste velika prilika za iskorak i nadam se da će biti tako.

Otkrio je Stolica da je radio posle odlaganja meča sa Napretkom na otklanjanju nekih nedostataka sa poslednjih utakmica.

- Odložili smo utakmicu, na tome se zahvaljujem Napretku i Zajednici, izašli su u susret i nama i Zvezdi, jer mislim da je Evropa nešto što treba da ima prioritet, iskoristili smo to da ispravimo neke propuste, ne samo na toj utakmici, već nas svaki trening približava tome kako treba da izgledamo. Prekidi su jedna od stvari koje smo ispravljali. Nije u redu ni da vam otkrivam koje detalje smo radili, primili smo oba pogotka posle prekida, imali smo probleme u tom segmentu, rade momci posvećeno, imamo ljude koji su stručni i posvećeni i nadam se da ćemo u ovom delu imati taj segment igre u našu korist.

Na konstataciju da je prodato svega 2.000 karata i da li to znači da nema podršku navijača, Stolica je reagovao apelom da ih bude što više u Humskoj.

Grobari Foto: MN Press

- Ja ono što znam je da je nama preko potrebna podrška naših navijača, mi moramo da privučemo publiku našom igrom i našim odnosom, to sam apostrofirao kada sam došao. Rezultat nas nije ispratio, ni ja ne bih bio zadovoljan iz ugla navijača, ali na nama je da se potrudimo da sve navijače koje možemo dovučemo na stadion, jer bez njihove podrške ne možemo da uradimo ništa.

Koliko ovaj ogroman pritisak otežava pripremu mečeva?

- Mislim da neke stvari koje su van moje kontrole i van delokruga mog rada, ne mogu da promenim i amortizujem na način koji bi bio dobar, ali ekipu mogu da pripremim za ono što ih čeka na utakmici vezano za samu igru. Naravno da fudbal treba da se igra iz pozitivne energije i trudimo se da taj pritisak koji se akumilirao okolo, sa strane i iznutra, da se odrazi na drugačiji način, da momci daju sve od sebe i  da usmere sve da pobede na sutrašnjoj utakmici.

Andrija Pavlović zbog povrede nije u mogućnosti da igra.

FK Partizan Larnaka Foto: partizan.rs/Miroslav Todorović

- Nažalost ne možemo da računamo na njega, neće biti fit, povreda nije toliko teška, ali je dovoljno teška da ne može da nam bude od pomoći.

Pošto je apostrofirao decu iz Partizanove škole, Stolica je upitan zašto ih nije bilo na Kipru.

- Kada vodite ekipu rukovodite se sa stanjem na trninzima, zdravstvenim stanjem, bio je to splet okolnosti. Verujem da Partizan treba da ima uvek na terenu igrače iz svoje škole, ali i da uvek na terenu treba da budu oni najbolji u datom trenutku.

Da li ste vežbali penale?

- Spremamo se za svaki mogući ishod, ja mislim da su penali više stvar psihološke prirode više nego tehničke, pripremamo se na sve.

Da li je vama najteže u ovoj situaciji da svaki meč može da vam bude poslednji na klupi?

FK TSC - FK Partizan Foto: MN Press

- Moj posao je u tome i najteži i najlakši, svestan sam odgovornosti i pozicije gde se nalazim. Ekipa je ta koja mene usmerava i pokazuje mi na svakom treningu, odnosom prema dresu, da smo na pravom putu. U bilo kojoj sferi društva, bez obzira na pritiske, lična stvar ne treba da postoji. Najmanji je problem gledati to iz trenerskog ugla, moj posao je takav kakav jeste i ja sam u tome komforan.

Stolica veruje da je prvih 30 minuta sa meča na Kipru model kako treba da izgleda igra Partizana u revanšu.

- Verujem da je bilo vidljivo da smo podigli mnoge stvari u igri i da su momci odreagovali i ušli u meč kako treba. Tih pola sata je jedan od putokaza, a golovi su nešto što menja tok meča. Taj njihov prvi pogodak, inače i prvi udarac ka našem golu, nas je dosta poremetio. Na tome smo dosta radili da ispravimo. Verujem da neće biti slična utakmica kao na Kipru, ali pristup treba da bude kao u prvih 30 minuta - zaključio je šef struke Partizana.

Video: Pogledajte najavu Partizana za revanš protiv AEK-a i borbu za narednu rundu kvalifikacija LE

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 534

    10. avgust 2022 | 15:20

    Gospodin Hoklica kaže da nije još sve izgubljeno. Tačno. Ostaje još samo da ispadnete iz domaćeg kupa. Onda ste slobodni ko konj na livadi.

  • Gile

    10. avgust 2022 | 13:18

    Dobro je, svih 2.000 navijača partizana iz cele Srbije su kupili karte

  • Cile

    10. avgust 2022 | 12:52

    Samo se u Srbiji unapred zna ko ce biti prvak. Prvenstvo tek pocelo a ovaj postavlja pitanje o tituli. Duga je sezona

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA