≫ 

Dronom na privatnost igrača Reala: Uhapšen "špijun" nekoliko sati pred veliko finale

Vrlo smeo pokušaj jednog muškarca da dođe do ekskluzivnih fotografija najvećih zvezda Madriđana

  • 1
FK Real Madrid dron FDoto: Tanjug/AP, Pixabay

Helsinki je fudbalski centar Evrope u sredu uveče, biće poprište sudara za trofej Superkupa Evrope za koji će se boriti osvajač lige šampiona Real Madrid i pobednik Lige Evrope Ajntraht iz Frankfurta. Navijačkih problema, zasad, nema, ali je policija ipak imala jednu zanimljivu intervenciju pošto je uhapsila muškarca koji je dronom pokušao da snima igrače madridskog kluba u njihovim hotelskim sobama.

Letelica je primećena, slučaj prijavljen, a policija je ekspresno reagovala i lišila "pilota" slobode.

- U pitanju je fan koji je očigledno pokušao da fotografiše igrače Rela iz drona - izjavio je policijski komesar Juha-Mati Suominen dodavši da se incident dogodio u sredu ko dva popodne.

Protiv osumnjičenog će biti podneta prijava za narušavanje vazdušnog prostora, špijunažu i upraljanje letelice bez adekvatne dozvole. Hotel sa igračima Reala nalazi se u zoni u kojoj su zabranjeno dizanje bilo kakvih letećih objekata.

- To je zona koja ja zakonski zaštićena i kada vas neko snima dok ste u hotelu to se tretira kao špijunaža. Osumnjičeni nije uspeo da napravi fotografiju jer mu je smetalo sunce koje se odbijalo o staklo, tako da je sve ostalo na čelnicima hotela kako će ovo da reše - rečeno je iz policije.

Letelica koja je konfiskovana teži 500 grama izahteva dozvolu za upravljanje, kao i registraciju na mrežu. On ništa od toga nije imao, tako da je i zbog neposedovanja dokumenata policija protiv njega pisala kaznu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mile

    10. avgust 2022 | 21:07

    A šta su tom ,,pilotu" nakačili ne bi me iznenadilo da jave da su ga i strijeljali kao opomena ostalim ,,pilotima" ....??????

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA