≫ 

Reč predaja ne postoji u vokabularu "Brđana", Adžić poručuje: "Ako povedemo, sve se menja u Tventeu"

"Ovaj meč treba da nam bude veliki motiv. Pritiska uvek treba da ima, ali smo svakako sada daleko rasterećeniji. Ovo je velika utakmica za svakog pojedinca, za čitav klub. Ukoliko napravimo dobar rezultat, a u to moramo svi da verujemo, mogli bismo mnogo da dobijemo", laže Luka

  • 6
luka adžić

Foto: MN Press

Nada umire poslednja - poruka je aduta Čukaričana Luke Adžića pred revanš meč 3. kola kvalifikacija za Ligu Konferencija sa Tventeom. Rezultat iz prvog meča u Beogradu (1:3) ne obećava mnogo trećem najboljem timu Srbije za konačan ishod.

Ipak, reč predaja ne postoji u vokabularu Brđana. U Holandiju se ide da se napadne protivnik.

- Sve smo mi to znali, pripremali se za te stvari. Ali, prelako smo primali golove, to nas je koštalo boljeg rezultata. Naravno da je posle pobede od 3:1 Tvente favorit, tu dileme nema. Isto tako, mi nemamo šta da izgubimo. Svakako da posedujemo kvalitet i da možemo da im napravimo problem. Fudbal je živa igra, nismo doputovali ovde da se unapred predamo. Daćemo sve od sebe da napravimo dobar rezultat. Verujemo da možemo u tome da uspemo - rekao je Adžić za sajt Čukaričkog.

Adžić je možda i najbolji sagovornik na temu holandskog fudbala, poznaje ga odlično jer je deo karijere proveo u zemlji lala (igrao za Emen i Zvole).

- Igrao sam više puta na stadionu Tventea. Prelepo zdanje, često ispunjeno do poslednjeg mesta. Uglavnom, sve je to i normalno za veliki klub, sa takvom tradicijom. Sigurno je da nas čeka lepa atmosfera u revanš meču. Početak je sezone za njih, prvi zvanični meč na domaćem terenu igraju baš protiv nas. Takođe, nije ih dugo bilo u Evropi, ne sumnjam da će biti odličan ambijent - kazao je Adžić, koji je potom nastavio:

- Nekoliko godina unazad nisu imali zapažene rezultate, sve do prošle sezone. Čak su u jednoj sezoni ispali u drugu ligu zbog finansijskih problema, ali Tvente se vratio, sa ozbiljnim ambicijama. Imaju igrače koji su bili u ozbiljnim klubovima i ligama, njihovi navijači su sa velikim očekivanjima ušli u ovu sezonu. Uz sve to, imaju izuzetno dobrog, iskusnog šefa struke. Ljudi u Srbiji koji prate fudbal, znaju veličinu tog kluba.

luka adžić

Foto: MN Press

 

Činjenica je da su Brđani sada daleko rasterećeniji i da bi mogli u tome da nađu adute za sutrašnji meč.

- Pričali smo dosta i sa šefom, ovaj meč treba da nam bude veliki motiv. Pritiska uvek treba da ima, ali smo svakako sada daleko rasterećeniji. Ovo je velika utakmica za svakog pojedinca, za čitav klub. Ukoliko napravimo dobar rezultat, a u to moramo svi da verujemo, mogli bismo mnogo da dobijemo.

Istakao je Adžić evidentnu razliku između utakmica koje sa Čukaričkim igra u Evropi i u domaćim takmičenjima.

- Jednostavno, tempo je drugačiji, brže se igra. Isto tako, mnogo bolje poznajemo sve igrače i ekipe u našoj ligi. Zbog toga se i dešavaju brojna iznenađenja u Evropi. Ponavljam, pre svega moramo da verujemo da možemo nešto dobro da napravimo u Enšedeu.

S obzirom na to da Brđane čeka paklena atmosfera i verovatno ispunjen stadion, uvodni deo meča mogao bi da bude od ogromnog značaja.

- Ne gledam to tako, utakmica traje 90 minuta. Naravno da početak meča mnogo znači, ali moramo da budemo u fokusu čitavo vreme. Eto, u Beogradu smo olako primili prvi gol. Nadam se da sad mi možemo da budemo ti koji će povesti, u tom slučaju utakmica bi se otvorila, sve bi bilo drugačije. Moramo da ostavimo što bolji utisak.

luka adžić

Foto: MN Press

 

Izdvojio je potom Adžić i pojedince u tmu Tventea, sa nekima je bio i saigrač tokom karijere.

- Na poziciji polušpica igra Vlam, dao nam je gol u Beogradu. Igrali smo zajedno dve i po godine u Anderlehtu, bio je potom u Herenvenu. Odličan je, možda i jedan od najboljih pojedinaca. Takođe, poznajem Misiđana, igrao je u Cvoleu, vrlo je prodoran. Špic Riki van Volfsvinkel je igrao u velikim klubovima... Spoj su mladosti i iskustva, imaju izuzetno kvalitetan tim.

Holanđani su prošle sezone u evrokupovima bili druga nacija, odmah iza Engleza, što dovoljno govori o kvalitetu njihovih timova.

- U Holandiji se igra otvoreno, na gol više. Sve se bazira na napad, većina ekipa igra sistem 4-3-3. Iz tog razloga je njihova liga tu gde jeste, zbog toga i odlično prodaju igrače u najbogatije evropske klubove. I oni su pretežno razvojna liga, kao što je i naša - kazao je Adžić.

Video: Da li je ovo još jedan nedosuđeni penal: Sporna situacija na meču Čukarički - Radnički

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gostionicar

    10. avgust 2022 | 19:27

    Tačno. A ako date 3 a ne primite ni 1 idete dalje. Sve se menja. Mislim da realno možete da im date 3 jer vam je taktika prošla oni taman misle vi ste boranija a ono vi njima 3 komada najbolje bi bilo od 80 og do 90 og minuta da oni ne mogu da se opasulje znači lagano tempirante to tako...srećno!

  • Нишлија

    10. avgust 2022 | 20:02

    Срећно!!! 💪

  • Ket

    10. avgust 2022 | 19:59

    Alan ford...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA