≫ 

Partizanov tim za revanš sa Kipranima: Stolica promenio golmana i štopera, Fejsa kreće rovit

AEK ima prednost jednog gola iz prve utakmice i sve sem prolaza bila bi katastrofa po kompletan klub iz Humske

  • 51
FK Partizan sastav Foto: Telegraf.rs

Rezultatski minus, posle prvog meča na Kipru, možda je mali (2:1), ali agonija u kojoj se Partizan igrački nalazi poslednjih sedmica je velika i upravo ta činjenica dodatno zabrinjava i onako kivne navijače crno-belih pred sutrašnji revanš u Humskoj (21.00, Arena sport Premium 1, RTS), jer shvataju da kola polako klize ka provaliji i da je kompletna situacija daleko od naivne. Crno-belima treba pobeda kao hleb nasušni, plasman u plej-of lige Evrope, još više od toga pozitivan impuls koji bi makar nagovestio da u timu pod vođstvom Ilije Stolice još ima života, ideje i želje za uspehom, iako praksa govori drugačije, govori da se svetlo ne nazire.

Bilo bi dobro kada bi Partizan na svom stadionu uspeo da "sastavi" više od 20-tak solidnih minuta, kako je to bilo na Kipru i da već tada pokuša da preokrene stvari u svoju korist, jer je i vrapcima jasno da tim apsolutno nije fizički spreman za dužu borbu, pa i otpor.

Prirodno i nužno, neke korekcije u sastavu tima će biti izvršene za drugu utakmicu, ali i neka pitanja ostaju otvorena, jer nisu svi prvotimci sto odsto spremni. Sam Stolica je na konferenciji za medije pred utakmicu potvrdio da Andrija Pavlović nije u konkurenciji za sastav zbog povrede, a dodatni problem, koji je prećutao, stvara stanje Ljubomira Fejse.

Vezista nekoliko dana uopšte nije trenirao zbog bolova, priključio se timu tek od utorka i stručni štab se nada da će moći da ga iskoristi bar 45 minuta, pošto u ovom momentu, sem Kristijana Belića, u sastavu nema igrača sličnih karakteristika.

FK Partizan sastav Foto: Telegraf.rs

Svi ostali igrači su, manje-više, spremni za drugi duel sa AEK, ali je Stolica odlučio da izvrši neke promene, počevši od - golmana. Umesto Nemanje Stevanovića, koji je bio starter na prethodnim utakmicama, priliku će dobiti Aleksandar Popović, jer stručni štab smatra da je pozicija čuvara mreže bila "slaba tačka" u prvom meču sa AEK.

Jedna korekcija će biti izvršena i u poslednjoj liniji tima gde se posle tri meča pauze među startere vraća Svetozar Marković, a pomenuta promena će usloviti selidbu Siniše Saničanina na klupu za rezervne igače, dok će se Igor Vujačić pomeriti na mesto levog štopera.

Sve ostalo ostaje isto, Aleksandar Filipović će zauzeti poziciju desnog, kapiten Slobodan Urošević, pak, levog beka i oni bi uz tandem Marković-Vujačić trebalo da osiguraju prilaze golu i isprave kardinalne greške posle prekida, koji su na Kipru i koštali Partizan.

Rekosmo već da je Fejsa rovit, ali da je u minula dva dana trenirao sa timom i da je veća verovatnoća da ipak zauzme svoje mesto ispred poslednje linije, nego li da izbor bude neko drugi.

Ofanzivno, izbor igrača će biti identičan onome iz prve utakmice, dakle, ispred Fejse će dejstvovati samo internacionalci i to Bibars Natho i Patrik Andrade kao dve "osmice", Fuseni Dijabate i Kvinsi Menig po bokovima, odnosno Rikardo Gomeš kao najistureniji napadač.

Da je situacija kud i kamo bolja, revanš Partizana i Kiprana, čak i sa aktuelnim rezultatom iz prve utakmice, bio bi stvar rutine, ako se objektivno sagleda kvalitet protivnika, koji je, uz dužno poštovanje, oskudan. No, u Humskoj alarm "zvoni" već četiri utakmice, tenzije su na svim nivouima dosegle tačku pucanja i pitanje je samo postoji li "Plan B" ako pođe po zlu...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Coa

    10. avgust 2022 | 20:06

    Pavlović povređen, biće u sastavu u sl sezoni ko i Fejsa, baš znamo da se pojačamo. Uprava napolje!!!

  • Partizan BG

    10. avgust 2022 | 20:59

    Fejsa, Pavlović, Seničanin, Mening, blaga katastrofa...Natho, starački dom...Rikardo nikakav, zašto li ga samo veličate... A tek stručni štab, pa bajna nam uprava...zreli smo za totalni reset, da krenemo od nule...kao Zvezda pre 6-7 godina...

  • 534

    10. avgust 2022 | 20:49

    Da sastave 20 solidnih minuta? Jel se u Evropu ide sa solidnom igrom od 20 minuta. Pa igrajte onda mali fudbal mada se i tamo igra duže od 20 minuta. Za vas je samo stoni fudbal.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA