≫ 

Splićani "preživeli" u Portugaliji, ušli u plej-of za Ligu konferencija, igrači se tukli posle utakmice

Vitoriji pobeda od 1:0 bila nedovoljna za bilo šta danas protiv hrvatskog predstavnika

  • 4
FK Vitoria SC - FK HNK Hajduk Split Foto: Profimedia/Global Media Group/ddp USA

Fudbaleri splitskog Hajduka igraće u plej-ofu za plasman u Ligu konferencija uprkos porazu u Gimaraešu od Vitorije 1:0, što je domaćima bilo nedovoljno za prolaz, a gostima prihvatljiv rezultatski neuspeh s obzirom na to da su na Poljudu slavili 3:1.

Hajduk, kao što je već poznato, na poslednjem stepeniku čeka najteži mogući rival u toj fazi takmičenja, španski Viljareal, i jasno je da je pred ekipom Litvanca Dabrauskasa pakleno težak zadatak, ali i spektakl koji već sad drma Dalmaciju.

Strelac jedinog gola na utakmici bio je Brazilac Anderson već u 5. minutu, bio je to zaista perfektan udarac sa ivice kaznenog prostora, za veliku nadu Portugalaca - međutim do kraja meča se rezultat nije menjao. Ali daleko od toga da je bilo monotonije.

Meč je obilovao tenzijom, Silva je u 77. minutu isključen i Dalmatincima je otad bio olakšan posao, da bi na vrhuncu nervoze, neposredno po završetku meča, došlo i do tuče navijača oba tima. Žestoko je bilo nasred igrališta, utrčali su i rezervisti sa obe klupe i bilo je prilično izazovno za arbitre da primire usijane glave.

FK Vitoria SC - FK HNK Hajduk Split Foto: Profimedia/Global Media Group/ddp USA

Nisu mirovali ni navijači.

Naime, navijači Vitorije prilikom kornera Hajduka su na teren ubacivali pivo i stolice, došlo je i do međusobne tuče navijača portugalskog kluba te je utakmica nakratko bila prekinuta.

Podsetimo da su i navijači Hajduka veče pre utakmice pravili velike nerede po gradu zajedno sa svojim saveznicima, ultrasima Benfike, i da je policija u Gimaraešu imala pune ruke posla.

FK Vitoria SC - FK HNK Hajduk Split Foto: Profimedia/Global Media Group/ddp USA
FK Vitoria SC - FK HNK Hajduk Split Foto: Profimedia/Global Media Group/ddp USA

Video: Snimak divljanja Torcide u Portugaliji: Preplašeni ljudi s decom beže pred razjarenim huliganima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA