≫ 

Slava pripada kralju: Real "pojeo" Nemce za večeru i objedinio evropske krune!

Peti put u istoriji "Kraljevski klub" pobedio u meču osvajača Lige šampiona i Lige Evrope

  • 1
FK Real Madrid - FK Ajntraht Foto: Tanjug/AP

Čast Ajntrahtu i svemu što su postigli igrači ovog nemačkog kluba minule sezone, ali fudbalski presto Evrope pripada samo jednom klubu do daljeg. Real Madrid je tituli u Ligi šampiona pridodao i ovu u Superkupu do koje je stigao tako što je u Helsinkiju potukao nemački sastav 2:0 (1:0).

Pobeda ekipe Karla Anćelotija bila je čista kao suza, uz tek sporadične pretnje Nemaca koje, ipak, nisu bile niti toliko intenzivne, niti učestale kakve bi morale biti da se ugrozi jedan takav tim kakav je španski velikan.

Strelci za Real bili su Alaba u 35. i Benzema u 67. minutu.

Velike zasluge što je sve na kraju ispalo onako kako su želeli u Realu idu na račun neprevaziđenog Tiba Kurtoe, junaka pariskog finala Lige šampiona, koji je bravuroznom intervencijom još u povoju meča sa Ajntrahtom sprečio neprijatnost i utabao put do pobede Reala.

Madriđanima je ovo bio peti trofej u Superkupu čime se izjednačio sa Liverpulom i Barselonom na večnoj listi osvajača.

Ajntraht je bio oslabljen za ovu priliku neiranjem najboljeg igrača Filipa Kostića koji je dan ranije sebi isposlovao transfer karijere u Juventus. Bez vihornog srpskog krila nemački tim se morao osloniti na druge adute, ne toliko opasne i prodorena kao što je to Kragujevčanin.

Real je sa protokom vremena preuzimao kontrolu utakmice, ulazio u dobre šanse, a mat rivalu prvi je zadao Alaba koji je sticajem srećnih okolnosti ostao potpuno nebranjen da smesti loptu u mrežu. Prethodno je Benzema odigrao glavom, lopta je dobila visok luk, zbunila kompletnu defanzivu Ajntrahta i golmana Trapa, da bi sve to iskoristio Vinisijus i servirao Alabi loptu sa gol-aut linije.

Nastavak je doneo još čvršću partiju Madriđana, toliko superiornu da se stekao utisak kako predstavnik Bundeslige ne bi dao gol da se meč igra do sutra. U takvoj konstalaciji snaga čekale su se šanse Reala kao jedini realan scenario. Ništa se osim toga nije moglo naslutiti. Kazemiro je najpre uzdrmao prečku gola Trapa, da bi onda nezaobilazni Benzema, golgeter nad golgeterima, stavio tačku na meč i rešio pitanje pobednika duela mačke i miša. Trap je mogao bolje da reaguje kod gola Francuza, imao je loptu "na rukama", ali je udarac imao dovoljno felša da na kraju završi tamo gde je Benzema zamislio.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA