Sve o meču Partizan - AEK: Ko je Stolicin izbor za utakmicu sezone i šta ih čeka sa tribina

Utakmica sezone za crno-bele, koji bi, u slučaju plasmana u narednu fazu kvalifikacija, obezbedili mesto u grupnoj fazi evropskog takmičenja

  • 24

Prvi evropski meč u Humskoj, u tekućoj sezoni, navijači Partizana dočekuju sa ozbiljnom glavoboljom, strahom i "minusom" od jednog gola (2:1), iako, objektivno gledajući kvalitet AEK-a, crno-beli ne da ne bi trebalo da zaziru, već da se nadaju rutinskom prolazu u plej-of Lige Evrope. Forma, odnosno - odsustvo iste, prikazano u minulim utakmicama, fizička priprema i kompletna situacija oko tima, kluba generalno, ipak pozivaju na oprez, jer i oskudni Kiprani upravo u tome vide svoju šansu za sreću i pokušaće da iskoriste pritisak "navaljen" na srpskog vicešampiona i pokvare planove za drugo po važnosti takmičenje pod okriljem UEFA.

Šta i koliko može Partizan pred svojom publikom, koga je to Ilija Stolica promenio u sastavu za revanš, ko je favorit na kladionicama i još niz činjenica u vezi sa večerašnjom utakmicom pročitajte u redovima koji slede...

Kada se igra i ko prenosi utakmicu?

Revanš meč između Partizana i AEK se igra večeras od 21 čas na stadionu Partizana, uz direktan TV prenos na Areni Sport Premium 1 i RTS. Kako stvari stoje na tribinama se očekuje između deset i 12.000 navijača.

Ko sudi meč dva tima?

Dobro poznati španski sudija, koji je od 2017. godine na FIFA listi elitnog ranga - Hoze Marija Sančez Martinez delegiran je kao glavni arbitar meča između Partizana i AEK-a. Ta činjenica svedoči o važnosti i težini utakmice, koju je UEFA očito dobro procenila.

Nije prvi put da Martinez deli pravdu na mečevima srpskih timova, bio je glavni sudija i na meču Crvene zvezde i Lugogoreca u Beogradu prošle godine.

U kakvom raspoloženju timovi dočekuju duel?

Teško je suditi o raspoloženju tima koji je vezao četiri neuspeha i ostvario najslabiji start u sezoni u minulih 30 godina, zaključno upravo sa prvom utakmicom protiv AEK-a na Kipru. Jasno je i laicima da je Partizan u ozbiljnoj nevolji, da je neuigran, spor i nespreman, da ne postoji jasan plan u igri ili, možda postoji, no, igrači nisu sposobni da ga sporovedu u delo - teško je reći. Uglavnom, ne sluti na dobro i jedini impuls koji može da pomogne timu potreban je sa tribina, s tim da postoji bojazan da se navijači neće toliko baviti utakmicom koliko Upravom kluba, što će igračima verovatno samo otežati misiju. Već viđeno u mandatu Aleksandra Stanojevića.

Kipranima su, pak, dueli sa Partizanom prvi u sezoni i to dovoljno govori u kakvom se stanju nalazi beogradski tim, kada je poklekao pred ekipom koja praktično još nije ni u pravom ritmu. Dok je Partizan ličio na nešto u prvih 20-tak minuta, AEK se nije pitao puno, niti pokazivao kvalitet da bi kasnije, kad su crno-beli počeli da padaju fizički i greše u serijama, samo prihvatio darove.

Zdravstveni bilten

Pojačanje u liku Andrije Pavlovića još pred prvi duel sa AEK, neće moći da opravda taj epitet bar do narednog evropskog meča, jer se napadač povredio na treningu pred utakmicu na Kipru i večeras takođe nije na raspolaganju stručnom štabu. Ta činjenica ipak manje brine sve u Humskoj od stanja Ljubomira Fejse, koji nekoliko dana nije trenirao sa timom i priključio se tek od utorka, ali će, prema najavama, početi meč i u takvim okolnostima.

Prema navodima medija na Kipru, revanš meč sa Partizanom će propustiti levi bek Anhel Garsija, dok je ostatak tima spreman za novi izazov.

Glavni aduti na terenu

Svi glavni aduti Partizana su potpuno van forme, a i oni koji daju znake života, imaju snage za pola sata ozbiljnog takmičarskog fudbala i to je zapravo najveći problem crno-belih pred revanš sa Kipranima. Tim iz Humske je prvi meč počeo sa pet internacionalaca u ofanzivnom delu tima, isto će biti i danas i svako od njih je sposoban da donese prevagu kada je na pravom nivou. Kako to sad nije slučaj, navijači jedino mogu da se nadaju trenutnoj inspiraciji pojedinca i da veruju da odbrana posle toga neće zabrljati.

Rekosmo već, AEK u normalnim okolnostima nije tim koji bi predstavljao opasnost, ali u trenutnim se razmišlja po principu "ko se jednom o mleko opeče, taj i u jogurt duva" - čitaj: četiri puta opeče, prim. aut.). Kiprani su bili snalažljivi u prvom meču, iskoristili veliki broj grešaka Partizana, pokazali neki kvalitet u bloku kada su dobili priliku za tako nešto i odneli ceo plen.

FK Partizan, AEK Larnaka Foto: Miroslav Todorović / FK Partizan

Šta kažu kladionice

Bukmejkeri nemaju dilemu da je Partizan favorit i kvota je u minula tri dana nekoliko puta "pala" na crno-bele, Pobeda domaćina se vrednuje sa 1,65, remi 3,80, a pobeda AEK sa 5,80.

Reč trenera

Ilija Stolica (Partizan)

- Očekuje nas drugo poluvreme ili revanš sa jako kvalitetnom i dobrom ekipom, koja nas je pobedila u prvoj utakmici. Medjutim, isto tako verujem da smo i mi pokazali da možemo da pobedimo i da eliminišemo AEK, tako da je to pre svega cilj i ideja svih nas za sutrašnju utakmicu.

Hoze Luis Oltra (AEK)

- Očekuje nas veoma teška utakmica protiv veoma dobrog tima, koji će imati i bučnu podršku navijača. Moramo da zaboravimo na atmosferu i da se koncentrišemo na našu igru. Ako Partizan bude imao loptu, mi ćemo sigurno ispaštati. Ako mi budemo kontrolisali posed, imaćemo šanse.

Moramo da odigramo pametnu utakmicu ne samo u odbrani. Veoma je važno za tim da protivnici ne daju gol pre nas, jer ćemo onda biti u problemu i moramo da ostanemo fokusirani na cilj, a to je da prođemo u plej-of Lige Evrope.

Očekivani sastavi

Partizan (4-1-4-1): Popović, Filipović, Marković, Vujačić, Urošević, Fesa, Natho, Andrade, DIjabate, Menig, Rikardo

AEK (4-2-3-1): Pirić, Rozales, Tomović, Miličević, Englezu, Ojer, Gustavo, Faraž, Tričkovski, Đurčo, Olutundži

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 1v4n

    11. avgust 2022 | 13:18

    Laganih 0:2 i ostavke.. neka krene klupko da se odmotava

  • Koja bre

    11. avgust 2022 | 13:24

    Utakmica sezone, UPRAVA NAPOLJE zajedno sa NEZNALICOM

  • Rastko

    11. avgust 2022 | 13:43

    Ko god nije uživo video stolicu treba da je vidi !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA