≫ 

"Zapadna propaganda im ispira mozgove": Bivši srpski reprezentativac o strancima koji idu iz Rusije

Defanzivcu nije jasno zašto se inostrani fudbaleri odlučuju na takav korak

  • 6
Nemanja Pejčinović

Foto: Yegor Aleyev / TASS / Profimedia

Nemanja Pejčinović, nekadašnji fudbalski reprezentativac Srbije, govorio je za ruske medije o stanju u Premijer ligi Rusije i strancima koji napuštaju tu zemlju. I nije štedeo reči.

Defanzivac je tokom svog boravka u Rusiji nosio dres moskovske Lokomotive i Fakela iz Voronježa, gde je nastupao u prethodne dve sezone.

Ipak, nakon početka sukoba Rusije i Ukrajine dosta inostranih fudbalera je iskoristilo pravo koje su dobili od FIFA i UEFA, te su napustili klubove. Pejčinović kaže da za njih nema opravdanja.

- Niko neće dirati Rusiju. Ne znam zašto strani fudbaleri odlaze. Ponašaju se kao žene. To ne rade muškarci. Dolazili su u Rusiju, zarađivali novac i govorili da je ovde loše? To je s**nje. Zapadna propaganda ispira mozgove fudbalerima. Oni ne shvataju šta se zapravo dešavaju, samo su zastrašeni.

Pejčinović je i poslao poruku fudbalerima koji se razmišljaju da li da odu iz Rusije, te im poručio da nigde neće moći da zarade novac kao u Rusiji, a da pritom ne moraju da razmišljaju za svoju budućnost jer ta zemlja ne zavisi ni od koga.

- Sad je trenutak da se strani fudbaleri odluče. Ako odu na zapad, neće moći da zarade novca koliko zarađuju u Rusiji. Naraviće veliku grešku ako odu u Evropu. Rusija je sama sebi dovoljna i toj zemlji niko nije potreban. Za razliku od Evrope, ova zemlja ima povoljnu situaciju za život. Rusiji nisu potrebni izdajnici, pustite ih nek idu na sve četiri strane sveta.

Tokom dva mandata u ruskom fudbalu, Pejčinović je proveo ukupno šest sezona.

Video: Delije viču pravoslavci, Jermeni uzvratili Kosovo je Srbija

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milos

    11. avgust 2022 | 18:40

    Njima su odavno isprani mozgovi oni ne misle svojom glavom vec glavom nacista kao da ih je sve pravio Hitler i njegovi nacisti

  • Hrle

    11. avgust 2022 | 13:39

    San svakog fudbalera je Šampions liga eventualno UEFA Euroliga a tu Rusa i ruskih timova neće dugo dugo biti..

  • Nikola

    11. avgust 2022 | 15:44

    I ovaj poceo sve da zna, u Srbiji toliko pametnih, svi sve znaju a drzava nam se raspada.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA