Partizan u ludnici ostao bez plej-ofa LE: Crno-beli dva puta poveli, AEK se dva puta vratio i prošao dalje!

Ovo nije ono čemu se prilično puna Humska nadala...

FK Partizan - FK Aek Larnaka

Foto: Nikola Tomić

Partizan pod vođstvom Ilije Stolice nije uspeo da preskoči prvu evropsku prepreku, pošto je u revanšu sa AEK-om iz Larnake tim iz Humske remizirao u revanšu - 2:2 i tako ukupnim rezultatom 4:3 eliminisan iz trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope od duplo slabijeg tima, što je bruka kakva se ne pamti. Oba gola za crno-bele je postigao Rikardo Gomeš, dok su Kiprani došli do prolaza zahvaljući autogolu Svetozara Markovića i minijaturi Faraža, koja će se vrteti na TV špicama i u košmarima igrača i navijača Partizana.

Početak utakmice nije bio sjajan, iako je Partizan na svojoj strani imao i publiku i sasvim dobru atmosferu, "garniranu" vatrrometom koji postaje tradicija u Humskoj na evropskim mečevima, ali kao da su polamo i igrači crno-belih bili u grču zbog svega onoga što se dešavalo u minulih sedam dana.

Umesto juriša od prvog trenutka, kako je to inače bio slučaj cele protekle sezone, tim Ilije Stolice je ovoga puta sporadično napadao goste, više brinući da iz neke greške ne primi gol, nego li o aktuelnom rezultatu koji svakako nije bio povoljan.

Sa dve promene u sastavu, u odnosu na prvi duel, na golu i u poslednjoj liniji, domaćin je tražio brzi gol, ali i adaptaciju na uslove, koja je potrajala dobrih 20-takm minuta, u kojima crno-beli nisu bili previše opasni, niti su dozolili AEK-u da ih ugrozi.

Uz tek poneku pretnju koja nije bila opasna po golmana Pirića, Partizan je malo po malo pomerao linije i čekao grešku limitirane odbrane Kiprana, ali je lopta mnogo više išla unazad, više se kombinovalo na sopstvenoj polovini da bi se iz prve trećine potom tražio Rikardo ili krila Dijabate i Menig direktnim loptama.

Nekoliko puta je i prošlo, ali nije bilo podrške, pa se ofanziva svodila na sgresivnost Dijabatea, koji je zadavao silne probleme čuvarima, bilo u presingu, bilo u konkretnim akcijama, jer je bio naprosto neuhvatljiv i dovoljnu uporan da konstantno unosi paniku u poslednju liniju AEK-a.

Upornost krila crno-belih se isplatila u 24. minutu, kada je "nagazio" defanzivce gostiju, oduzeo loptu, potom izdržao duel i pravovremeno uposlio Rikarda Gomeša ostavivši ga usamljenog ispred Pirića. Nekoliko koraka sa loptom napadača Partizana, a potom rutinska egzekucija za 1:0 i delirijum desetak hiljada ljudi, koji su tokom meča na istočnoj tribini "disciplinovani" od strane organa reda i kako da navijaju, čije ime smeju ili ne smeju da izgovaraju... U 21. veku...

I umesto da iskoriste trenutnu euforiju, elan i vođstvo da dotuku Kiprane, crno-beli su ponovo pomalo "ukočili", povukli se nekoliko metara i stali u blok i sve bi to bilo legitimno da nisu počele da se događaju greške u opasnoj zoni, poput one koju je načinio Andrade na isteku pola časa igre. Prodata lopta ispred kaznenog prostora je došla do Faraža, koji je ušao u kazneni prostor, ali je blok Vujačića amortizovao opasnost u poslednjem momentu.

Pokušao je Partizan da se trgne, ponovo pojačao pritisak na Kiprane i to ponovo u režiji Dijabatea, koji kao da je "uključen u struju", bio je generator svega dobrog što je domaćin učinio ofanzivno. Pritisak je trajao desetak minuta, a onda ponovo povlačenje i ponovo greška u opasnoj zoni i to Fejse, koju je udarcem sa distance pokušao da kazni Altman i - promašio zamalo. Bio je to ujedno i poslednji detalj vredan pažnje u prvom delu...

Početak nastavka je bio košmaran po Partizana, jer je domaći tim slabo ušao u meč, dozvolio rivalu da se nametne, uzme loptu u posed i pritisne na 20-tak metara od gola i dva puta ozbiljno zapreti, ali je blok u tim situacijama odreagovao dobro i uspeo da spreči prilaze Popoviću.

Ipak, bilo je jasno da crno-beli nemaju snage za "trku", da se odbrana povija iz napada u napad i da je samo pitanje momenta kada će kapitulirati.

Dogodilo se to u 50. minutu kada je Đurčo primio loptu na levom boku, sačekao ga je i bio neodlučan Filipović, kome je fudbaler AEK provukao pas kroz noge, zbunio i Svetozara Markovića, koji je u padu pokušao da interveniše, ali je skrenuo loptu u sopstvenu mrežu - 1:1.

Pod pritiskom sa tribina, fudbaleri Partizana su u minutima koji su usledili krenuli malo agresivnije i odmah se isplatilo i to na krilima Dijabatea, za koga čuvari nisu imali rešenje, pa je prodor iz 54. minuta oplemenio još jednom asistencijom ka Rikardu, pogodivši ga u glavu sa desnog boka za 2:1 i povratak nade za crno-bele.

Ali, avaj... U kakvom je Partizan igračkom rasulu, kako je nepripremljen i nedorastao za ozbiljan fudbal pod vođstvom Ilije Stolice svedoči i činjenica da je domaćin izdržao samo dva minuta sa pozitivnim rezultatom, pošto je ponovo matiran već u 56. minutu.

Bila je to minijatura Fraraža, koji se u trenutku pretvorio u Mesija, nanizao nekoliko igrača Partizana. koji su izgledali kao da su im noge u "živom blatu", nemoćni da bar naprave prekršaj, da bi onda prelepom udarcem pogodio dalji ugao pored nemoćnog Popovića - 2:2.

Pokušao je Stolica da reaguje izmenom, poslao je na teren Jovića umesto Natha, ali ništa se bitnije nije promenilo, jer Partizan jednostavno nije imao plan, napadao je na mahove, pa se sa gubitkom snage vraćao unazad i grešio u serijama, omogućavajući AEK novi život i priliku da se sabere.

Tako ni pokušaji Rikarda, pa i stativa Meniga nisu odavali utisak da su crno-beli sposobni da učine nešto više i vrate makar sveukupni rezultatski egal koji bi im omogućio produžetke. Vreme je prolazilo, menjao je Stolica sastav, menjao je i Španac Oltra na klupi Kiprana, svestan da njegov tim fizički lako može da iznese meč do kraja, jer domaćin naprosto to nije u mogućnosti.

Na kraju, u poslednjih desetak minuta je Stolica promenio i napadača, izveo iskusnog Rikarda da bi mu meč rešavalo dete - Samed Baždar, tražeći na taj način ujedno alibi i za svoju nemoć i nedoraslost velikom klubu.

Jalov pritisak i igra na "o - ruk" nije donela ništa dobro, samo konfuziju, jurcanje bez plana i novi neuspeh kome su jednako kumovali i trener i predsenik kluba Milorad Vučelić koji mu je jedini pružao podrđku i zaštitu da bi na kraju zajedničkim snagama odveli Partizan u provaliju iz koje će se teško izvući.

(Telegraf.rs)-

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dragan

    11. avgust 2022 | 22:24

    Auuu ovaj lik predribla 4 franjevca i da gol za tv spice!

  • hhahha

    11. avgust 2022 | 22:17

    Ovi se zezaju sa franjevcima, igraju dozirano za prolaz. Corava koka ubode gol pa ovi odmah daju jedan.

  • Buč

    11. avgust 2022 | 21:45

    Nisam nikada gledao Partizan koji ne moze da napravi akciju. Ali bukvalno su vratili golmanu 15 puta loptu. Svasta sam gledao ali ovako nesto, sredina terena najgora u zadnjih 25 godina

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA