≫ 

BiH će imati predstavnika u plej-ofu Lige konferencija: Zrinjski izdržao plotun "srpskog" Tobola

Ekipa Sergeja Jakirovića ukupnim rezultatom 2:1 prošla na poslednji stepenik pred grupu

  • 0
zrinjski Foto: youtube/Arena Sport TV

Fudbaleri Zrisnjkog iz Mostara plasirali su se u plej-of za prolaz u Ligu konferencija posle dvomeča sa kazahstanskim Tobolom, sa ukupnih 2:1, pošto su u četvrtak, u gostima, došli do egala 1:1 i tako materijalizovali pobedu od pre nedelju dana kod kuće koja je stigla u završnim minutima utakmice.

Strelac jednog gola za ekipu Sergeja Jakirovića bio je Ćuže u 34. minutu, za 0:1, ali i pre i posle tog momenta domaćin je bio bolji, konkretniji i opasniji, ipak ne i efikasan u velikim šansama što ih je na kraju skupo koštalo.

Napadač iz Obale Slonovače Serže Deble je, uprkos postignutom golu u 53. minutu, bio i jedan od tragičara utakmice zbog silnih promašaja u prvom i drugom delu meča. U otvorenoj partiji igrači Tobola su se propisno ispromašivali, a posebno kritično po goste bilo je u 67. i 73. mintuu kada je, u obe situacije, Sergejev promašivao "nepromašivao" i bacio u očaj sve na stadionu.

Za domaći sastav udarni protagnosti bila su trojica srpskih internacionalaca Zoran Tošić, Miljan Vukadinović i Dušan Jovančić, sva trojica su meč krenula od starta, a najkonkretniji je bio iskusni Tošić koji je i asistirao Debleu kod gola.

Prethodno, još u prvom delu meča, Vukadinović se našao u šansi, no i on je, poput saigrača, bio nesiguran i neprecizan. Valja napomenuti i to da su gosti u drugom poluvremenu zatresli i prečku gola Kazahstanaca.

Domaći su u od 80. minuta igrali sa desetoricom posle isključenja Mokina, no ni tada ofanziva Tobola nije trpela, napadi su se nastavili, ali je Zrinsjki sa protokom vremena dolazio do daha i do bolje kontrole utakmice. Meč je produžen sedam minuta, ali nije bilo promene rezultata pa će predstavnik BiH u dvomeču plej-ofa na poraženog iz duela Slovan - Olimpijakosa koji se bore za ligu Evrope (rezultat prvog meča 1:1).

U isto vreme, takođe u Kazahstanu, od Evrope se oprostio i Kizilžar posle revanša sa kiparskim Apolonom u kojem nije bilo golova, ali gosti su prošli dalje zbog pobede u prvom meču (1:0).

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA