≫ 

UEFA kaznila splitski Hajduk zbog rasizma, "Poljud" neće biti pun protiv Viljareala

Dalmatinci su se našli na "tapetu" disciplinaca UEFA zbog incidenata na meču sa Vitorijom

  • 1
Torcida Printskrin: Youtube/KN Torcida Split

Splitski Hajduk danas je primio "čestitku" od UEFA, kojom je kažnjen zbog rasističkog skandiranja dela navijača u prvoj utakmici 3. kola kvalifikacija za Ligu konferencija protiv portugalske Vitorije, te će naredni meč na "Poljudu" morati da zatvori određene sektore za najmanje 3000 sedećih mesta, prenose hrvatski mediji.

Uz to, klubu je naloženo da plati kaznu od 23.000 evra zbog, između ostalog, blokiranih evakuacijskih prolaza na tribinama, a Hajduk na ovu odluku UEFA nema pravo žalbe.

Hajduk je u revanšu u Portugaliji poražen od Vitorije Gimaraeš (1:0) ali je ipak prošao u plej-of rundu kvalifikacija za Ligu konferencija, gde će igrati protiv španskog Viljareala.

Ipak, boravak Hajduka i navijača splitskog kluba u Portugalu bio je vrlo neprijatan pošto su uoči utakmice u javnost procurili snimci uličnih sukoba u kojima je učestvovala i Torcida.

Nije bilo bolje ni za vreme same utakmice. Domaći su gađali i provocirali hrvatske navijače, a zamalo je izbila i ogromna tučava među igračima.

Prema pisanju portugalskih medija, stanje se nije smirilo ni nakon utakmice, došlo je do novog sukoba torcidaša i domaćih pristalica posle čega je reagovala i portugalska policija, koja je uspela da spreči sukob većih razmera. Koliko je sukob bio ozbiljan svedoči činjenica da je policija pri rasterivanju gomile pucala u vazduh.

Drugi izvori u Portugalu donose i izveštaje o tome da su pripadnicima Torcide vandalizovani automobili koji su bili na parkingu namenjenom Hajdukovim navijačima. Zasad je poznato da je oštećeno barem sedam vozila.

Video: Piksi dočekao Čeferina u Staroj Pazovi: Niko nema uslove za trening kao Srbija

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA