≫ 

Veleobrt: Milošević odustao od klupe Partizana, Gordan Petrić novi trener!

Pomagaće mu Albert Nađ, dosadašnji trener Teleoptika

Gordan Petrić Foto: MN Press

Bilo je praktično rešeno da Iliju Stolicu na klupi Partizana zameni Savo Milošević koji je dobar deo dana proveo u razgovorima sa čelnicima crno-belih, ali je u poslednjem trenutku odustao od posla zbog "tehničkih razloga", pa je na klupu seo Gordan Petrić, kome će pomagati Albert Nađ, saznaje Telegraf!

Posao je ugovoren, Petrić će potpisati ugovor na dve godine i tokom sutrašnjeg dana biti promovisan na stadionu u Humskoj.

Što se Gordana Petrića tiče, radi se takođe o legendi crno-belih, čoveku koji je uz Ivana Tomića, Zorana Mirkovića i Slavišu Jokanovića najzaslužniji za tranziciju kluba posle 2006. godine, postavljanje temelja višegpodišnje dominacije, krunisanog u šest vezamih titula i konstantnim učešćem u evropskim takmičenjima.

gordan petrić Foto: MN Press

Kada se iz privatnih razloga povukao sa stresnih rukovodećih funkcija (bio je generalni sekretar posle Žarka Zečevića), obreo se u trenerskom poslu, počevši od nižig stepena takmičenja, Bežanije i Sinđelića, potom je vodio klubove Supelige poput Zemuna, Čukaričkog i Rada, a okušao se i u inostranstvu, u grčkom AEL-u iz Larise, potom i slovanačkoj Gorici.

Tokom igračke karijere, Petrić je, pored Partizana (u dva mandata), branio boje OFK Beograda, te škotskih Dandi junajteda, Glazgov Rendžersa i Hartsa, potom engleskog Kristal Palasa, grčkog AEK i kineskog Sičuana.

Video: Da li su igrači Partizana sami skinuli dresove ili su im to tražili navijači?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA