≫ 

Aleksandar Mitrović promašio penal, Siti nastavio sa šampionskom igrom, šou Gabrijela Žezusa

Srbin tragičar svoje ekipe, mogao je Fulam da startuje idealno, ali je Žoze Sa bio uspešniji od Mitra

  • 10
Aleksandar Mitrović

Foto: Andy Watts/JMP / Shutterstock Editorial / Profimedia

Subotnje popodne u Premijer ligi obeležila je šampionska igra Mančester sitija, preporođeni Arsenal i dominantna partija Gabrijela Žezusa, ali i Aleksandar Mitrović, koji je promašio penal za tri boda svoje ekipe.

Srpski fudbaler je dobio priliku da u 81. minutu donese prednost svom Fulamu na gostovanju Vulvsa, ispostaviće se kasnije i pobedu, ali je Mitrović izuzetno loše izveo penal, na idelana način za golmana, a Žoze Sa ga je pročitao i odbranio taj udarac.

Bila je to idealna prilika za Mitrovića da donese prvu pobedu ove sezone svojoj ekipi, ali i nastavi svoj golgeterski niz.

 

Za razliku od Mitrovića, svoje "grehe" iz prvog kola okajao je Gabrijel Žezus, koji je u pobedi Arsenala nad Lesterom od 4:2 učestvovao u svim golovima svoje ekipe.

Gabrijel Žezus

Foto: Tanjug / AP

 

Brazilac je doveo "Tobdžije" u vođstvo u 23. minutu, da bi 12 minuta kasnije povisio na 2:0. Još jedan igrač Arsenala postigao je u gol, ali u svoju mrežu, bio je to Viktor Saliba u 53. minutu meča. Arsenal je brzo uzvratio, samo dva minuta kasnije Granit Džaka je iskoristio asistenciju Žezusa i vratio dva gola prednosti svojoj ekipi.

Slična situacija kao kod prvog gola Lestera desila se i kod drugog. Džejms Medison je matirao Arona Ramzdejla, ali dva minuta kasnije ponovo je Arsenal postigao pogodak, ovoga puta preko Gabrijela Martinelija na novu asistenciju Žezusa.

Kevin de Brujne

Foto: Tanjug / AP

 

Mančester siti je odigrao izvrsnu partiju i savladao Bornmut sa 4:0. Ovoga puta glavna uloga nije pripala Erlingu Halandu, pošto je Norvežanin upisao samo jednu asistenciju, ali su se zato njegovi saigrači pobrinuli za ubedljivu pobedu.

Bedem gostiju probio je Ilkaj Gundogan u 19. minutu, upravo nakon asistencije Halanda. Rezultat je povisio Kevin de Brujne sjajnim pogotkom u 31. minutu, a šest minuta kasnije Belgijanac je asistirao Filu Fodenu koji je i definitivno rešio meč. Četvrti gol, odnosno autogol, bio je delo Džefersona Lerme koji je u 79. minutu postavio konačan rezultat.

Od 16 časova svoj meč odigrali su i Sautempton - Lids i Brajton - Njukasl. U oba meča viđena je podela bodova. Sautempton i Lids odigrali su 2:2, dok je drugi par odigrao meč bez golova.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Video: Gordan Petrić o dolasku u Partizan: Teška je situacija, neću da izmišljam toplu vodu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA