≫ 

Zvezdin "poker" s Voždovcem: Magični Mirko Ivanić zasenio Beograd, crveno-beli sve rešili u prvih 10 minuta

Teško je reći da li je ekipa "s Krova" i pružila neki otpor na ovom meču

  • 58
FK Crvena zvezda - FK Voždovac Foto: MN Press

Fudbaleri Crvene zvezde veoma lako i ubedljivo su slavili protiv Voždovca sa 4:0, čime su nastavili svoj pobednički niz u ovoj sezoni, s obzirom na to da im je ovo sedma uzastopna pobeda iz isto toliko mečeva, što u ligi, što u evropskim takmičenjima. Veče je prošlo u znaku sjajnog Mirka Ivanića koji je zabeležio tri asistencije uz jedan postignut gol.

Stvorila je Crvena zvezda ove sezone veoma moćan tim, napadački razoran, odbrambeno čvrst i već sada je teško reći da li će neko uopšte i uspeti da im se umeša u borbu za titulu. Verovala je Vojvodina da može, ali su se spotakli u Lazarevcu protiv Kolubare, dok Partizan mora proći kroz potrebnu tranziciju da bi se vratili u borbu i za drugu poziciju i put u Ligu šampiona, pogotovo jer je pitanje kako će se Gordan Petrić snaći u ulozi trenera.

Ipak, za sve to je prerano donositi zaključke, jedino što je sigurno jeste to da je Zvezda u ovom trenutku previše moćna za ogromnu većinu klubova u Srbiji. Samo što su krenuli sa centru, Zvezda je uspela da napravi šansu, igrao se treći minut.

Mirko Ivanić je dobio odličnu loptu na levom boku, prošao je jednog igrača i odmah uputio centaršut, gde je ostao Aleksandar Pešić koji je utekao svom čuvaru i uspeo je da postigne gol i tako donese i prednost svom timu.

Video: Pešić do prvenca u Crvenoj zvezdi: Ivanić kao furija po krilu za laganu egzekuciju povratnika

Međutim, to nije bilo sve od Crvene zvezde u ovom poluvremenu, ali ni u prvih 10 minuta. Već četiri minuta kasnije ponovo slični protagonisti. Mirko Ivanić je došao do lopte, "provozao" je dva fudbalera i pronašao je samog Osmana Bukarija na pet metera, ovom nije bilo teško da pošalje Krunića na jednu stranu, a loptu pošalje na drugu i dođe do novog gola.

Video: Voždovcu se loše piše: Drugi gol Zvezde za sedam minuta, Bukari strelac, Ivanić opet asistent

Brza dva gola su doprinela tome da nastane potpuna letargija u meču i da se "smiri" i jedni i drugi. S vremena na vreme je zapretila Zvezda, ali je to sve bilo daleko od ozbiljne prilike. Kangva i Ivanić su pokazivali da umeju da zaprete i sa distance, ali su njihovi udarci završili daleko od gola.

Potom je malo Voždovac prebacio tas na vagi na stranu Crvene zvezde, Ćirković je probio nekoliko puta po levoj strani i pokušao da centrira i pronađe ostatak napadača kod gola Borjana, ali je reprezentativac Kanade sve vreme bio na pravom mestu i nije se mnogo namučio da pokupi lopte koje su se našle u njegovom prostoru.

Novu veliku priliku, možda i najveću na ovom meču, ukoliko izuzmemo golove, Bukari je oduzeo loptu jednom od fudbalera Voždovca, prošao je po desnoj strani i ubacio loptu po zemlji, koja je stigla do Aleksandra Kataija, koji je ostao sam. Katai je šutirao, sam, neometan, ali je udarac otišao pored gola i to je sve bilo od prvog poluvremena.

Usledila je 15-minutna pauza, a posle odmora, fudbaleri i jednih i drugih su sa još slabijim intenzitetom ušli u meč. Nije bilo prilika, niti šansi ni na jednoj strani. Tek negde oko 60-og minuta su pokazali fudbaleri Voždovca da "ne spavaju" te su opet naterali Milana Borjana da reaguje, ali to je bio još jedan lakši zadatak za reprezentativca Kanade.

Veliku priliku imao je ponovo Aleksandar Katai u 68. minutu meča, opet je oduzeo loptu od defanzivaca, izašao je jedan na jedan sa Krunićem, ali je njegov udarac završio samo na stopalo golmana Voždovca koji ju je odbio daleko od gola.

I kada se činilo da će se utakmica završiti rezultatom od 2:0, kada je sve već bilo gotovo, crveno-bela četa je uspela da postigne novi gol i to ponovo posle greške Voždovca. Zaigrali su se "Zmajevi" oko svog šesnaesterca, izgubili su loptu koja je potom došla do Mirka Ivanića, a ovaj ju je samo odložio do El Fardu Bena, kome zaista nije bilo teško da pospremi loptu u praznu mrežu.

Video: Ben zablistao posle dugo vremena: Katastrofalni potez golmana Voždovca doneo Zvezdi treći gol

Međutim, ni to nije bilo sve. Ponovo je Mirko Ivanić bio glavna figura meča, fudbaler koji je na ovoj utakmici imao tri asistencjie, zaslužio je da postigne i gol, što je učinio u 89. minutu utakmice. Iskoristio je kiks odbrane i lako je savladao Miloša Krunića za konačnih 4:0.

Video: Ivanić posle het-trika u asistencijama postigao i gol: Upisao se u strelce u samom finišu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rasomon

    13. avgust 2022 | 22:41

    Zvezda ove godine ima najbolji tim u poslednjih 30 godina, posle onog sastava koji je osvojio Evropu i svijet!

  • Žerac LeCZ

    13. avgust 2022 | 21:02

    Nadam se da je Petrić doveo prvotimce Partizana na čas fudbala. Imaju šta da vide i nauče.

  • dr

    13. avgust 2022 | 21:38

    Franjevci su teski mazohisti kad pored raspada kod njih oni dodju ovde i komentarisu ZVEZDU! Volite da vas boli a?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA