Stanković zadovoljan igrom protiv Voždovca poručuje: "Optimista sam pred Makabi"

Pred crveno-belima je veoma bitan dvomeč protiv izraelske ekipe

  • 2

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Voždovac prilično rutinski rezultatom 4:0 i na najbolji način ušli u period od 10 najbitnijih dana u ovom delu sezone, kada će odigrati dvomeč protiv Makabije iz Haife za prolaz u grupnu fazu Lige šampione.

Zadovoljan je bio Dejan Stanković viđenim u subotu uveče na stadionu "Rajko Mitić" i odmah celokupni fokus prebacuje na dvomeč sa Makabijem, budući da crveno-beli neće imati obaveze u Superligi narednog vikenda.

- Čestitam igračima, kada se igra na svaka tri dana može da bude i umora, ali spremali smo se za to. Videlo se prvih 20 minuta, da je to bilo dosta dobro, a kad neko kao ekipa Voždovca ima svežinu, uz to dođe da se nadigrava, a za meč se priprema šest, sedam dana, oseti se, ali smo ostali kompaktni. Promašili smo nekoliko šansi koje su mogle da "reše" utakmicu, ali nekad mi je draže da budemo grupa, trpimo, ostanemo organizovani i sačekamo momenat da kaznimo, kao što je to bio slučaj kod trećeg i četvrtog gola. Pritisak koji je naveo protivnika na greške... Sada mi je bitan oporavak i da se spremimo za ono što nas očekuje u narednih devet dana

Naredni meč Zvezda igra u Haifi protiv Makabija u plej-ofu kvalifikacija za Ligu šampiona.

- Za to smo se spremali, prošli smo i ispunili cilj, a to je direktna Liga Evrope kroz put Lige šampiona. Optimista sam pred dvomeč, nije nemoguća misija, u nekim segmentima moramo da budemo fokusiraniji i sa većom koncentracijom. Znamo da će biti pakleno u Haifi što se tiče atmosfere, ali verujem da će ovde na Marakani biti duplo "vruće".

Crveno-beli u Jermeniji nisu imali pomoć Milana Rodića, Aleksandra Pešića i Mirka Ivanića, a Stanković je srećan što će se staviti na raspolaganje za gostovanje u Haifi.

- Oni su ozbiljan oslonac i stub naše igre. Mnogo mi je drago što je Pešić odigrao 65 minuta, a Rodić i Ivanić celu utakmicu. Raduje me to, bilo je dosta dobrih stvari i ne mogu da zamerim igračima ništa. Znam gde je bio problem, fudbal je živa stvar, nije 1+1=2, ima da se radi, ali bitno mi je da spremamo utakmicu po utakmicu. Cilj je jasan, i samo tako da možemo da budemo fokusirani na ono što sledi.

Video: Ivanić posle het-trika u asistencijama postigao i gol: Upisao se u strelce u samom finišu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA