≫ 

Gol Jovića na debiju u Seriji A: Luka obradovao Fiorentinu i postigao zvaničan pogodak nakon skoro 10 meseci!

Ovo se čekalo!

  • 12
Luka Jović FK Fiorentina - FK Kremoneze Foto: Tanjug/AP

Srpski napadač Luka Jović na fenomenalan način otvorio je sezonu Serije A pošto je već u prvoj zvaničnoj utakmici za Fiorentinu postigao pogodak za vođstvo protiv Kremonezea 2:1, a njegov tim je na kraju, veoma srećno, slavio sa 3:2 golom u 95. minutu.

Poslednji pogodak u zvaničnim duelima za klub, Luka je postigao još na startu decembra 2021. godine kada je u dresu Reala zatresao mrežu Real Sosijedada.

Domaćin je u Firenci poveo golom Bonaventure u 17. minutu sa distance, da bi Okereke glavom samo dva minuta kasnije poravnao.

Ipak, na scenu je stupio Jović u 34. minut kada je primio pas koji mu je došao sa leve strane u šesnaest metara, a onda "cimnuo" protivničkog defanzivca, iz poluokreta zapucao i vratio vođstvo svojoj ekipi.

Srpski napadač se preporodio od odlaka iz Reala, u prijateljskim utakmicama za Fiorentinu se već nadavao golova, a u istom ritmu je nastavio i na samom početku Serije A. Bravo za Luku.

Što se tiče samog nastavka meča, Jović je imao nekoliko opasnih akcija, pritisak je veliki bio na goste koji su ostali sa igračem manje u 44. minutu nakon isključenja Eskalantea.

Ipak, i pored hendikepa, Bjankineti je u 68. minutu poravnao na 2:2, iako je je Nikola Milenković imao priliku da otkloni loptu. Sudija je pogledao na signalizaciju i zaključio da je rezultat ponovo u egalu.

Išlo se ka podeli bodova, Fiorentina je očajnički pokušavala da izbegne remi i uspela je - Jović i Gonzales su iskombinovali na ivici kaznenog i prosledili loptu na levi bok gde se takođe "carinilo", a onda je Mandragora niotkuda centrirao i uspeo da natera golmana Radua na katastrofalnu grešku. 

Prvo što je lopta išla malo van okvira gola, a drugo što je čuvar mreže pokušao da je hvata i sa njom završio u mreži. Nesrećan slučaj za Kremoneze, a tri boda za Fiorentinu i uspešan start za Jovića i Milenkovića, ali i za Matiju Nastastića i Aleksu Terzića koji nisu dobili priliku ovoga puta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Оххх

    14. avgust 2022 | 21:44

    Само нек игра, требаће нам човек у Катару...боље него грејалица на клупи

  • Nosmoking

    14. avgust 2022 | 21:47

    Bravo Luka!!!

  • Dejan

    14. avgust 2022 | 19:16

    Kol'ko je Vlahović dao???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA