≫ 

Partizan čudom do pobede u 95. minutu: Crno-beli jedva prekinuli muku protiv novajlije na debiju Petrića!

Štoper rešio muke crno-belih

Sizifov kamen je gurao Partizan tokom 96. minuta meča sa Mladosti GAT, bio na ivici ambisa, ali je na kraju, 60 sekundi pre poslednjeg zvižduka, stigao do pobede od 1:0, golom Svetotara Markovića, čime je prekinut niz od pet uzastopnih neuspeha. Bio je to težak, ali na posletku sladak debi za novog trenera Gordana Petrića, koji je imao samo jedan trening sa ekipom, ali je imao i sreće da njegov tim iz jednog pravog šuta stigne do uspeha.

Mnogo će voda milja da pronese dok se Partizan ne ustane, stane na noge i dok Gordan Petrić ne stabilizuje, koliko-toliko, ekipu koju je Ilija Stolica razmontirao na prosto činioce. Posle jednog zajedničkog treninga sa igračima novi trener svakako nije mogao mnogo toga da uradi, sem da pokuša da ih trgne i navede da pokušaju da izađu iz krize, ali lako je to reći posle svega onoga što se dešavalo u minulih mesec dana, u kojima crno-beli imaju pet vezanih neuspeha, ispadanje iz Evrope i propisno maltretiranje od strane navijača, koje im je sigurno samo odmoglo.

Mladost - Partizan Foto: MN Press

Sreća je u nesreći što je timu iz Humske, posle svih pretrpljenih šokova, raspored doneo Mladost GAT, ekipu skormnog igračkog kvaliteta, inače bi ozbiljniji rival u ovom trenutku u velikanu iz Humske imao lak plen. Petrić za gostovanje u Novom Sadu nije mnogo menjao, nije ni imao izbora, jer u sastavu nije bilo Meniga, Lutovca, Filipovića i Pavlovića zbog povreda, roviti su, iako su igrali, bili Vujačić i Fejsa, pa su na klupi ostali golobradi momci, rođeni posle 2000. godine, tek da dodatno "začine" i onako jadnu situaciju.

Zato ni novi šef stručnog štaba nije menjao izbor igrača u odnosu na prošlu utakmicu, s tim da je bonus bio mladi Mihajlo Petković, ali je su nevolje sa izborom bile samo manji deo problema stručnog štaba, koji za dan naprosto nije uspeo da dopre do fudbalera i pokuša makar psihološki da ih trgne, da im usadi tračak energije, jer kad je tim nespreman i nema samopouzdanja za povratak je potreban proces, vreme, što u Partizanu nikada nije bilo moguće.

Bibars Natho Foto: Miroslav Todorović / FK Partizan

Otuda i igra na mahove, solidan ulazak utakmicu sa naznakom presinga, koji je trajao svega desetak minuta, a onda muke Tantalove dobrih 35 minuta, uz dva, tri pokušaja za celo poluvreme - Rikarda sa početka utakmice i Natha sa distance, koji nisu bili opasnost po golmana Mladosti.

Rekosmo već, problemi sa fizičkom spremom pre svega, koji automatski uzrokuju i sve ostale nedaće u igri, od organizacije, tranzicije u oba smera, do onih osnovnih segmenata, tačnosti pasa i kretanja bez lopte. Kao i protiv Kiprana sve bitno se dešavalo na desnom boku, gde je Dijabate pokušavao, trudio se, pravio probleme rivalima, ali naprosto nije imao podršku ostatka tima i to ne zato što nisu hteli, nego zato što nisu mogli.

Sa druge strane, Mladost GAT pod vođstvom Linte sasvim je dobro parirala, kontrolisala loptu u toj meri da obezvredi i neutrališe Partizanov igrački kvalitet, a kada se tome doda i pristojna agresivnost, novosadska ekipa mogla je da bude zadovoljna, ali i da žali, jer je propustila zicer preko Andrije Radulovića, a imala je još nekoliko dobrih pokušaja...

Video: Kolosalna šansa za Mladost protiv Partizana: Mladi igrač Zvezde na pozajmici promašio zicer

Svesni da i te kako imaju čemu da se nadaju protiv poljuljanog Partizana, fudbaleri Mladosti su u nastavak ušli daleko agresivnije, rešeni da "na prepad" postignu gol i potom odbrane kapital, kako su to istoj mantri to pre njih činili Radnički iz Niša, TSC i Novi Pazar. Da ih je sreća malo poslužila, plan su mogli i da realizuju u delo, jer su u prvih desetak minuta drugog poluvremena propustili dve velike prilike. Prvo preko Nikole Popovića, koji je umakao odbrani crno-belih u kontranapadu i potom ozbiljno udarcem sa 20-tak metara "uposlio" golmana Popovića, a u nastavku napada, pošto je izboren korner i Kovačević je šutirao glavom, takođe pravo u čuvara mreže gostiju.

Reagovao je tada Petrić, poslao na teren Jovića i Terzića, umesto Petkovića i Natha, ne bi li dobio na svežini i taj potez je doneo svežine i bolju "trku" crno-belima u minutima koji su usledili. Rezervista Jović je posle samo minut na terenu pogodio prečku iz slobodnog udarca, pošto je pre toga u opasnoj zoni oboren Rikardo.

Video: Prečka Nemanje Jovića pukla na Karađorđu: Partizan umalo iz prekida do vođstva protiv Mladosti

Upravo su izmene to u dobroj meri i zaustavilo Mladost i donelo Partizanu određeno preimućstvo na terenu, nekakav presing koji se najčešće završavao na ivici kaznenog prostora domaćina, bez konkretnog završnog pasa i udarca.

Tako je bilo do kraja, Partizan je kružio, okolišao, pokušavao da probije gusti blok Mladosti, ali su fudbaleri domaćih bili dobro postavljeni i, sem udarca Baždara, koji je takođe dobio priliku, odnosno Rikarda čiji udarac iz okreta je završio daleko izned prečke, nisu crno-belima dozvolili pravui priliku za gol.

Ipak, u nadoknadi vremena, umesto da prime gol posle udarca Babića koji je osujetio Popović, Partizan je pobedio golom u 94. minutu Svetotara Markovića. Centrirao je Dijabate, a najviši u skoku je bio štoper crno-belih koji je doneo veliko slavlje...

Superliga Srbija, 5. kolo

Petak

Radnički Niš - Novi Pazar 1:3

Subota

Kolubara - Vojvodina 2:2

Napredak - TSC 0:0

Crvena zvezda - Voždovac 4:0

Nedelja

Mladost - Radnik Surdulica 3:2

Spartak Subotica - Javor 2:2

Mladost GAT - Partizan 0:1

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 534

    14. avgust 2022 | 19:48

    Promaja duva. Partizan se brani. Znači ili ide na bod ili čeka 97 minut.

  • 534

    14. avgust 2022 | 20:07

    Ma odmah se vidi da je sad potpuno druga priča sa Petrićem. 30 minuta igre 2 šuta na gol protivnika i to kakvog.

  • 0008034

    14. avgust 2022 | 19:21

    Ako ove ne pobedite, onda stvarno treba da istupite iz lige.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA