Šta još Partizan traži u prelaznom roku: Zadnji vezni i desetka prioriteti, čeka se i Čumić

Crno-beli se nadaju da će Adem Ljajić prihvatiti ponudu, baš kao i Grci za pozajmicu krila, dok će defanzivni vezista biti stranac

  • 8
FK Partizan

Foto: Miroslav Todorović / FK Partizan

Najavio je novi trener Partizana Gordan Petrić na zvaničnoj promociji da su mu potrebna bar dva fudbalera u veznom redu i bio je očito da je mislio na pozicije zadnjeg veznog i organizatora igre, gde crno-beli kubure sa izborom. Još pre dolaska Petrića klub je radio na tome, protekle sedmice su iz Humske poslate dve zvanične ponude, no, nije isključeno, ako se sve kockice poklope da se tim pojača i trojicom novajlija, od kojih će jedan biti stranac.

Krenimo redom, pozicije u centralnom delu terena su prioritet i tu je Partizan označio Adema Ljajića kao nekoga ko bi mogao da pomogne, o čemu je Telegraf već pisao, iako je poznato da igrač trenutno nije u ritmu i da bi, kako je Petrić i sam rekao, sa njim trebalo strpljenja i vremena da se vrati u takmičarski pogon.

Ideja je da bivši reprezentativac bude opcija više na mestu organizatora igre, na kojoj trenutno crno-beli imaju samo Bibarsa Natha, a kada on ostane bez snage, shodno činjenici da ima 34 godine, trener praktično mora da improvizuje.

Protekle sedmice Partizan je poslao zvaničnu ponudu Ljajiću, pokušava i preko njegovih agenata da ga ubedi da prihvati i vrati se u Humsku posle 12 godina, jer bi taj potez verovatno pomogao i njemu da revitalizuje karijeru.

Adem Ljajić

Foto: MN Press

 

Igrač je, pak, sklon ideji da se vrati u Italiju, posle neslavnog završetka epizode u Bešiktašu, ali je i te kako svestan da mu dugo odustvo sa terena predstavlja veliki teret u realizaciji tog cilja, pa je trenutno na snazi "status kvo".

Zvanična ponuda, zapravo dve su poslate i Olimpijakosu za Nikolu Čumića, a druga glasi: jednogodišnja pozajmica sa otkupom u visini od 500.000 evra. I sve je išlo u dobrom smeru, činilo se da će Grci, koji su aktivno učestvovali u pregovorima, pristati i da će posao biti realizovan još krajem protekle sedmice, ali je naprasno sve stalo.

Niko ne zna razlog, ali u slučaju Olimpijakosa i nije potrebno mnogo razmišljanja, naprosto Grci pregovaraju na taj način, teški su i čudni, brzo i lako menjaju mišljenje. Međutim, krilna pozicija nije označena kao prioritet u Humskoj, pa u tom slučaju i postoji još malo prostora za čekanje.

Evangelos Marinakis, Nikola Čumić i Partizan

Foto MN Press, Marko Jovanović, Promo

 

To nije slučaj sa pozicijom zadnjeg veznog, koja je takoše prioritet, jer posle odlaska Saše Zdjelara u CSKA, Partizan nema izbor u timu koji je adekvatan. Ostao je samo Ljubomir Fejsa, nešto drugačiji profil igrača, odnosno mladi Kristijan Belić, koji u ovom trenutku još uvek nije spreman da bude nosilac.

Crno-beli iz tog razloga traže internacionalca, narodski rečeno "razbijača" koji bi doneo snagu i čvrstinu u sredini terena. Nekoliko igrača je već u fokusu, iz Afrike, Izraela, Francuske, Turske... Neki su lakše, neki, pak, koji ispunjavaju sve kriterijume, teže dostupni i skupi, što je i logično, ali Partizan trenutno nema ni mnogo vremena, niti izbora, jednostavno - mora da se pojača.

Video: Petrić posle stresne pobede na debiju: Pojedinci prozivaju igrače, oni su emotivno istrošeni

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoran

    15. avgust 2022 | 13:16

    Sta trazi,novu upravu i najuriti ove nabedjene zvezde. I

  • nino

    15. avgust 2022 | 13:28

    Ma dolazi Ljajic ako ga niko nece kao Markovic Fejsa Jojic i td.Podle vam svak kriv kad gubite.Neka odgovara ko to dovodi

  • Gidri

    15. avgust 2022 | 15:00

    Čumić? Iz Čumićevog sokačeta ili??

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA