Strahovite optužbe na račun Mendija zbog osam silovanja: "Bio je predator koji žrtvama nije dao šansu"

Francuski fudbaler izašao je pred sudske organe i negirao je sve navode

  • 0
Bendžamin Mendi Foto: Profimedia/David Rawcliffe / PA Images / Profimedia

Fudbaler Mančester sitija, Benžamen Mendi suočava se sa ozbiljnim optužbama za silovanje, zbog kojih se pojavio pred sudom u Engleskoj zajedno sa svojim prijateljem Lusiom Sahom Maturijem, koji je takođe optužen po istom osnovu.

Kako piše engleski "Dejli Mejl", na saslušanju je saopšteno kako je Mendi silovao žene u zaključanim sobama u svojoj velelepnoj i bogatoj vili. Zloupotrebio je svoje bogatstvo i slavu kako bi namamio žene u svoj dom u Češiru, gde je potom vršio nedozvoljene seksualne radnje nakon što su ove to odbile ili bile previše onesposobljene da bi pristale, rekao je državni tužilac Timoti Krej.

On je dodao da je Mendi uz pomoć svog prijatelja Sahe-Maturija pronalazio žene u noćnim klubovima, te da je francuski fudbaler u vreme zločina već bio poznat fudbaler i da je sa svojim nacionalnim timom već osvojio Mundijal.

- Imao je ugovor sa Sitijem i bio je pobednik Svetskog prvenstva sa reprezentacijom Francuske. Slava privlači pažnju, a donosi i novac. Zbog takvog Mendijevog statusa i bogatstva, drugi su bili spremni da mu pomognu da dobije ono što želi - rekao je Krej.

Dve žene su rekle policiji da su ih silovali i Mendi i Saha na kućnim zabavama u pomenutoj vili, pet je optužilo samo Mendija, a šest da je to učinio Saha, dok oni negiraju sve optužbe.

- Žene su u svoje domove dovodili samo zbog seksa. Postojali su predatori koji žrtvama nisu davali ni promil šanse - rekao je Krej.

Bendžamin Mendi Foto: Youtube.com

Zločini su se dogodili u izolovanoj vili u blizini Maklsfilda između 2018. i 2021. godine, a najbliži grad bio je na 15 minuta hoda neosvetljenom seoskom stazom. Neke od žena su istakle da su im po dolasku oduzimali telefone, kako navodno ne bi došlo do širenja nepoželjnih snimaka.

- Jedna žena rekla je da je otišla u Mendijevu kuću kako bi upoznala drugog muškarca i da mu je jasno stavila na znanje da ne želi seks sa fudbalerom, ali je on pokušao da je siluje bez obzira na to. Druga je detektivima rekla da je imala menstruaciju kada je silovana, dok je jedna žena koja optužuje obojicu imala samo 17 godina - dodao je tužilac.

Dve žene su rekle da ih je Mendi silovao u zaključanim sobama - kancelariji i najvećoj spavaćoj sobi.

- U današnje vreme niko ne može da sumnja da "ne znači ne". Pravo da kažeš "ne" ne gubiš jer si bio u noćnom klubu ili ste otišli u kuću fudbalera da se zabavljate - podvukao je Krej.

Mendi je optužen za ukupno osam silovanja i jedan seksualni napad.

Video: Bojica Nikčević snajperski po Radničkom, pogledajte kako su gosti poveli na Čairu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA