Zvezda korak bliže potencijalnom trećem šeširu u LŠ, ali i dodatnim milionima od UEFA

Crveno-belima odgovarali rezultati u kvalifikacijama, ali ipak glavni posao im predstoji večeras u Haifi, kao i šest dana kasnije u Beogradu

  • 4
FK PSV, FK Rendžers Foto: AP/Tanjug

Crvena zvezda danas od 21.00 igra svoj prvi meč plej-ofa kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Makabija iz Haife. Tri meča kvalifikacija su već odigrana, a dva su povezana i sa potencijalnim učešćem Zvezde u Ligi šampiona.

U pitanju su mečevi Bode/Glimt - Dinamo Zagreb, gde je domaći tim slavio sa 1:0, kao i duel Rendžersa i PSV-a, gde je bilo 2:2 na Ajbroksu.

Poznato je koliko je Ajbroks važan za Rendžers, a pošto na svom stadionu nisu izborili povoljan rezultat, sada je PSV značajno bliže prolasku u grupnu fazu Lige šampiona. Takođe, Dinamo ima nepovoljan rezultat, ali pošto revanš igra na Maksimiru, šanse Zagrepčana i dalje su prilično dobre, mada i znatno manje u odnosu na prognoze pre meča.

Oba rezultata prilično odgovaraju Zvezdi, jer bi u slučaju ispadanja Dinama i Rendžersa, koji imaju bolji koeficijent, Zvezda mogla da se nada čak i trećem šeširu, ukoliko se domogne grupne faze Lige šampiona.

Za to je potrebno i da Benfika ispadne od Dinama iz Kijeva, a njihov prvi meč na programu je od 21.00 večeras.

Ispadanje svakog od ova tri kluba (Dinamo Zagreb, Benfika i Rendžers), donelo bi po 1.137.000 evra od UEFA bonusa za učesnike Lige šampiona, što znači da je maksimalno moguće da se dodatno zaradi i 3,4 miliona evra, što nije zanemarljivo.

Ipak, Zvezda prvo mora da se fokusira na svoj posao i da eliminiše Makabi iz Haife.

Video: Delije viču pravoslavci, Jermeni uzvratili Kosovo je Srbija

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Бане

    17. avgust 2022 | 08:30

    Ајде прво да прођемо...

  • Skåne

    17. avgust 2022 | 08:53

    Prvo skoci pa onda reci op 😉

  • ђолеале

    17. avgust 2022 | 12:25

    Што се тиче новца, Звезди би одговарало да у ЛШ прође Глазгов пошто од њега има бољи десетогодишњи коефицијент, а од ПСВ-а нема. И пласман Бодеа би нам донео милион више ако би избацили Хрвате. Дуел Бенфике и Динама нам није битан што се бонуса тиче.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA