Bivši fudbaler Partizana prognozira: "Zvezda je favorit za ulazak u Ligu šampiona"

Jovanović veruje u crveno-bele

  • 9
Đorđe Jovanović Foto: MN Press

Fudaleri Crvene zvezde od 21.00 igraju "prvo poluvreme" najvažnijeg meča sezone, prvi duel protiv Makabija iz Haife, gde ih čeka pun stadion.

Pred ovaj duel, napadač Makabija iz Tel Aviva Đorđe Jovanović, mladić koji je u prolećnoj sezoni proteklog, tamošnjeg najvažnijeg takmičenja postigao 11 golova, koliko i u jesenjem delu 2021. godine u dresu Čukaričkog.

- Prognoza? Neizvesno u prvoj utakmici na izraelskom tlu i, pretpostavljam, izvesno u revanšu, Zvezda je favorit za ulazak u evropsku elitu! Smatram da beogradski sastav ima kvalitetnije, pojedince, veći izbor iskusnih igrača… Momci su nekoliko godina na okupu, ovog leta dobili su i osetna pojačanja, ekipazna kako se igraju bitni evropski mečevi - naveo je Đorđe Jovanović.

Jovanović je objasnio šta Haifu čini neugodnom ekipom za protivnike.

- Reč je o ofanzivnoj, napadačkoj ekipi, spremnoj da rizikuje, izdvajuju se krila, udarna snaga Makabija, na jednom boku napada Haziza, na drugom Acili, koji je minule sezone, u svim takmičenjima upisao 28 golova i podelio 14 asistencija. Istina je i da Acili protiv Olimpijakosa nije bio dominantan, ali dovoljno je uticao na učinak saigrača, koji su razmontirali grčki klub u Atini, pruživši igru iz snova, teško je to ponoviti, mnogo teško. Delovalo je zaista nestvarno posle onoga što je viđeno u Izraelu kada su gosti vodili od sedmog minuta, a Haziza u finišu utakmice, u drugom minutu nadoknade izjednačio. U revanšu su blistali Čeri, Mohamed i dvostruki strelac Pjero, najskuplji pojedinac u redovima Makabija, plaćen 1.600.000 evra francuskom Genganu.Sve pohvale i Planiću, komandantu odbrane… Niz lepih stvari rekoh o Makabiju, no, verujte, ima načina, postoji, jednostavno, način da se sruši Makabi.

Napadač Makabija iz Tel Aviva je otkrio i kakva atmosfera očekuje crveno-bele.

- Ambijent je impresivan, pravo grotlo, ulaznice su razgrabljene, stadion može da primi 30.780 gledalaca, navija se svih 90 minuta, gledaoci su uz teren, temperatura je iznad 30.podeoka, velika je vlažnost… Jeste za respekt, nije i za strah nekoga ko se više puta nalazio u prilici da se suoči sa sličnom atmosferom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cv

    17. avgust 2022 | 16:48

    Mi smo svake godine favoriti pa dodje omonija i ugasi nadu

  • komšija

    17. avgust 2022 | 16:55

    Kada god je bila velika euforija i sigurna pobeda, Zvezda izgubi. Kao partizanovac voleo bi da komsinica posrne.

  • Neko

    17. avgust 2022 | 17:25

    Daj bre ne loži ih

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA