≫ 

Zvezda pala u Izraelu: "Pakao" Makabija progutao crveno-bele, na Marakani pada odluka o Ligi šampiona!

Dosta maha je uzelo i slabo drugo poluvreme, gde Zvezda praktično nije imala niti jednu priliku da uradi nešto ozbiljnije na ovom meču

Fudbaleri Crvene zvezde će ipak morati u Beogradu da "vade kestenje iz vatre", pošto su u prvom meču plej-ofa za Ligu šampiona poraženi od Makabija u Izraelu se 3:2, posle veoma zanimljive i dimanične utakmice gde je viđeno čak tri preokreta. Strelci za Zvezdu su bili Aleksandar Pešić i Gelor Kanga, dok su kod Makabija pogađali Šaron Šeri i dva puta Franci Pjero.

Svako ko se našao na stadionu Sami Ofer nije zažalio ove večeri jer je imao priliku da uživa u pravoj evropskoj utakmici koja je plenila raskošnom i napadačkom igrom sa obe strane, te je u skoro svih 90 minuta viđen pravi "vatromet" na terenu. Na žalost navijača iz Srbije, Zvezda nije uspela da isprati tempo koji su nametnuli Izraelci, poklekla je u drugom delu igre i uspela da ispusti prednost od 2:1, te tako i sebi oteža put do velike finansijske injekcije, ali i takmičenja u Ligi šampiona.

Osim odlične igre fudbalera, mora se istaći i da su Izraelci imali veoma značajnu podršku sa tribina, gde je, žargonski rečeno, pravi "pakao" dočekao izabranike Dejana Stankovića, ruku na srce, slično nešto se očekuje i u Beogradu u naredni utorak u revanš meču.

Makabi - Zvezda 3:2

/Pjero 18', 52', Šeri 62' - Pešić 27', Kanga 40'/

Stadion: Sami Ofer

Sudija: Karlos del Sero Grandeu

Dejan Stanković je mnoge iznenadio s postavom u kojoj nije imao klasičnog defanzivnog veznog, te je ta uloga pripala tandemu Kanga - Kangva, kojima su primarna zaduženja vezana za ofanzivu i to se odmah i videlo na startu meča. Zadnja linija, kao i pomenuti dvojac su imali dosta muke da iznesu loptu preko polovine rivala u uvodnim minutima meča.

Zvezda je odmah u prvom napadu pokazala da nije došla u Izrael da se brani i pokušala je preko Bukarija, koji je centrirao, međutim, njegova lopta je završila u rukama golmana Džoša Koena, ali to je bila lepa uvertira za čitavu utakmicu koja je usledila, makar u prvih 45 minuta.

Već posle te polu-prilike, krenula je i prva prava nesigurnost Crvene zvezde, jednostavno, defanziva nije mogla na pravi način da se poveže sa ofanzivcima koje su predstavljali Katai, Ivanić, Bukari i Pešić, a poluga u vidu Kange i Kangve je olako gubila lopte što je Makabi koristio preko svojih fudbalera u napadu.

Franci Pjero je zadavao najviše briga, ovaj fudbaler je u nekoliko navrata uspeo da pobegne odbrambenim fudbalerima, ali sve je to bilo daleko od ozbiljne prilike. Moglo je biti opasno u 10. minutu, opet je Kanga izgubio loptu, Makabi je došao u brzu tranziciju, Haziz je uputio centaršut po zemlji ka Pjerou, ali je Strahinja Eraković uspeo da se pronađe na pravom mestu i otkloni opasnost, pre nego što je i došlo do nje.

Ova greška kao da je malo i trznula Zvezdu, Bukariju je bilo potrebno samo malo prostora i ovaj fudbaler je odmah krenuo u prodor. Prošao je Kornea, došao je do gol-aut linije i uputio je veoma korisnu loptu u srce šesnaesterca, gde ju je Pešić zaustavio, ali je napadač bio okrenut leđima golu. Okrenuo se i šutirao, ali je lopta otišla preko gola. Igrao se 12. minut meča.

Pjero je nastavio da maltretira odbranu Zvezde, sada je fudbaler uspeo da pobegne svim defanzivcima, samo jednim driblingom je na zemlju "bacio" i Strahinju Erakovića, ali je Kings Kangva stigao i uspeo je da svojoj odbrani olakša posao.

Igrao se 18. minut meča, kada je Makabi i iskoristio jednu od svojih mnogobrojnih prilika prouzrokovanu nedostatkom koncentracije kod fudbalera Zvezde. Haziz je na desnoj strani napravio pravi slalom kroz odbranu Zvezde, driblao je i radio šta je želeo, potom je uputio centaršut po zemlji, Milan Borjan je uspeo da dodirne loptu, ali je ona došla do Pjeroa kome nije bilo teško da loptu pospremi u praznu mrežu. Bilo je to 1:0 za Makabi.

Gol je dao vetra u leđa Makabiju, oni su nastavili da napadaju što im je išlo za rukom sve do 27. minuta, kada je Zvezda pomalo i na srećan način uspela da dođe do izjednačenja. Naime, Katai je dobio loptu na nekih 20-ak metara od gola, lopta mu je "sela" na levu nogu i uputio je udarac, ali je na toj razdaljini do gola Pešić uspeo da je dodirne i skrene je od golmana Koena za izjednačenje - 1:1.

Nije mnogo prošlo kada je Zvezda došla u priliku za vođstvo. Ponovo na srećan način, posle jednog centaršuta, lopta je došla do Osmana Bukarija koji je ostao neometan na nekih sedam ili osam metara od gola. Mogao je fudbaler iz Gane da bira šta želi s njom, ali je on odabrao ono najnepopularnije rešenje - šutirao je daleko preko gola.

Nastavila je Zvezda sa napadima ovog puta, shvatili su crveno-beli šta im treba za gol u ovoj situaciji i to su nastavil da koriste - to je ostavljanje lopte u prostor i kasnija egzekucija. Pešić je dobio jednu jako upotrebljivu loptu, prošao je i izašao oči u oči sa Koenom, pokušao je da pošalje loptu ispod njega, međutim, golman je odbranio to nogom. Samo dva minuta kasnije je Koen bio na novom zadatku, ovoga puta od Bukarija, ali je i njegov udarac uspeo da odbrani.

Konačno, posle svih pokušaja i prilika, Gelor Kanga je uspeo da "probije" golmana Makabija. Prelepu akciju su odigrali ofanzivci Zvezde, lopta je došla do Osmana Bukarija, ovaj je staloženo sačekao Kangu, koji je došao na nekih 20 metara od gola, odložio mu je loptu, dok je Kanga unutrašnjim delom stopala pogodio sam ugao gola i tako savladao golmana Koena za novo slavlje crveno-belih - 2:1.

To je bilo i sve od veoma znaimljivog prvog poluvremena.

Drugo poluvreme je bilo sa dosta manje intenziteta nego prvo, makar sa strane fudbalera Crvene zvezde. Čini se kao da se u svlačionici dogodio hladni tuš koji je je prouzrokovao i to da moral i borbenost naglo padnu, s obzirom na to da Zvezda nije pružila nikakav otpor.

Tek je na samom startu ovog dela igre zapretio Bukari, probio je po desnoj strani i izvukao korner, ali to je bilo i sve od Zvezde u ovom poluvremenu, ukoliko izuzmemo priliku i poslednjim trenucima.

Zvezda je dobila taj korner u 50. minutu, a samo dva minuta kasnije je primila gol za 2:2 i novu glavobolju. Sa leve strane, tamo gde je igrao Strahinja Eraković je stigao centaršut Hazize, koji je bio apsolutno maestralan u večerašnjoj utakmici. Poslao je centaršut, a Pjero je uspeo da se provuče između dva defanzivca i glavom savlada Milana Borjana, koji je i dotakao loptu, ali je ona otišla ipak pod prečku.

Uvideo je Stanković svoju grešku sa defanzivnim vezistima, odnosno, njihovim nedostatkom i pokušao je to da nadomesti tako što je u igru ubacio Slavoljuba Srnića umesto Aleksandra Kataija, ali je i ta promena došla isuviše kasno.

Već posle šest minuta od izmene, Šaron Šeri je postigao gol u stilu Gelora Kange. Dobio je loptu na 20 metara od gola, namestio se na svoju levu nogu i opalio po golu. Udarac je bio veoma snažan i hirurški precizan, te je uhvatio Borjana na krivoj nozi, koji je samo pogledom uspeo da isprati njenu pitanju - 3:2 za Makabi.

Opet je krenuo Makabi sa npadima i krenuli su da šutiraju iz svih mogućih oružija, ali je Borjan nastavio da brani. Do kraja meča su obe ekipe malo usporile ritam, Makabi je čekao svoju šansu, dok je Zvezda pokušavala da pronađe priliku iz kontre.

Imao je Ben priliku pri kraju meča, ali je Koen i ovaj udrac odbranio i tako je odveo svoju ekipu u Beograd sa prednošću od jednog gola - 3:2.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA