≫ 

"Više sam bio fasciniran u Glazgovu, očekujte bolju Zvezdu": Stanković istakao manjak agresivnosti

Trener Zvezde uveren je u pobedu u Beogradu

  • 21
Dejan Stankovic, Kzn Crvena zvezda Foto: Nikola Anđić

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su od Makabija iz Haife (2:3) u prvom meču plej-of runde kvalifikacija za Ligu šampiona.

Iako imaju aktivan rezultat pred revanš, trener Dejan Stanković nije bio u potpunosti zadovoljan, tim pre što je njegov sastav izgubio.

- Jedan težak meč za obe ekipe, bile su oscilacije kod jedne i druge ekipe. Makabi ih je iskoristio. Detalji odlučuju, ali ne gubim nadu. Nismo agresivno isparirali, posebno druge lopte. Neko će reći da nismo imali igrače za to, ali odigrali smo dosta tešku utakmicu i nisam zadovoljan, nikad ne mogu ni da budem kada se izgubi. Jedan gol nije veliki zaostatak.

Potom je rekao da nije ni krajnje nezadovoljan.

- Dosta neiznuđenih grešaka na delovima kada nije dozvoljeno. Ne mogu da budem ni nezadovoljan, dobro smo izgledali u većem delu meča. Dosta je rano za analizu vruće glave, detalje smo morali da iskontrolišemo. Nemam zamerku.

Dejan Stanković, FK Crvena zvezda Foto: MN Press

Dodaje Stanković da Zvezda mora da potvrdi da zaslužuje Ligu šampiona.

- Ovde nije lako gostovanje. Na momente smo imali kontrolu, na momente ne. Optimista sam. Gledajući šanse koje je imao, više je problema nego Olimpijakos. Na stranu poređenja, mi moramo da pokažemo da zaslužujemo Ligu šampiona. Imamo šansu.

Nada se boljem meču u Beogradu.

- Pre ove utakmice smo se plašili tranzicije i kontrole. Najjači utisak je agresivnost na svakom delu terena. Na momente nismo to imali. Prevagu donosi sredina, oduzete lopte. Nema izrazitog favorita, na našu žalost ovo je otišlo na njihovu stranu. Možemo da očekujemo bolju Zvezdu.

Dejan Stanković Foto: MN Press

Kaže da će Zvezda gledati da limitira snage Makabija na minimum.

- Nema prednosti. Moramo da budemo bolji u mnogo segmenata, da bismo rešili meč u našu korist. Nema lakog ulaska u grupu LŠ, ovaj nivo nam i treba. Moramo da budemo bolji. Ova ekipa teži da napreduje, dosta puta je saterana uza zid, to očekujem u Beogradu. Gledaćemo da iskoristimo prednost domaćeg terena i posle da gledamo da ih limitiramo.

Nada se da povreda Bukarija nije ozbiljna.

- Jeste. Nemamo informaciju. Čekamo da vidimo sve u Beogradu i nadamo se da ništa nije ozbiljno.

Opisao je i uslove na stadionu "Sami Ofer" za kraj.

- Vruć stadion, glasno navijanje. Ali sam više fasciniran tamo u Glazgovu, bez da uvredim. Da, bilo je jako i vruće.

Video: Kapiten kapitenski: Milan Borjan pozdravio delije posle poraza, ekipa za njim

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 5

    18. avgust 2022 | 00:15

    MARŠ IZ ZVEZDE FOLIRANTU,NEZNALICE,NULO.

  • Aca

    18. avgust 2022 | 07:46

    Pogresna taktika o čuvanju rezultata u drugom poluvremenu je dovela do poraza. Zvezda nema ni centarfora ni bekove. Sa ovakvom odbranom bicemo topovska hrana i u ligi evrope a kamo li u ligi šampiona.

  • solunac

    18. avgust 2022 | 07:03

    Звезда је играла очајно, без високог пресинга и стриктне маркације, нема тачних пасова, Канга држи лопту као да је Пеле а није на нивоу Жарка Ђуровића. За три године Станковић није успео да направи игру тако да и да Звезда прође у групну фазу служиће само за гол разлику! Синоћ је изгледало као да Звезда игра против Барселоне јер играчи не знају где стоје или не извршавају тренерове замисли!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA