Ministar u Izraelu intervenisao da bi Makabi što spremniji dočekao revanš na Marakani

Odložiti utakmicu u ovoj zemlji nije tako lako kao što je slučaj u Srbiji

  • 0
FK Makabi Haifa Foto: Jack GUEZ / AFP / Profimedia

I dok su Crvena zvezda i Partizan već uspeli da odlože po dve utakmice Superlige Srbije ove sezone, uključujući i one predstojeće za vikend protiv Čukaričkog, odnosno Spartaka, ekipa Makabija iz Haife suočila se sa ozbiljnim komplikacijama kada je zatražila da se pomeri njen meč protiv Bnei Sakina, u cilju da u što boljoj atmosferi dočekaju okršaj sa crveno-belima u Beogradu.

Štaviše, morao je da reaguje i tamošnji Ministar za sport, Hili Truper koji je kontaktirao direktora lige i komiteta za nacionalni Kup, kako bi se meč odložio u cilju popularizacije fudbala u Izraelu.

Datum koji su čelnici takmičenja predložili za odigravanje nove utakmice je 30. avgust, ali je ekipa Bnei Sakina to odbila i sada će morati da zaseda sednica Komiteta, kako bi se diskutovalo o novom terminu.

- Sakin je spreman da pomeri utakmicu. Uspeh Makabi Haife je uspeh izraelskog fudbala. Želimo im da uspeju, ali treba nam datum za koji ćemo se i jedni i drugi složiti. Ako budemo igrali 30. avgusta, to znači da ćemo igrati tri meča u toku jedne nedelje, a nemamo tim za tako nešto. Ako pronađemo drugi termin, onda ćemo to prihvatiti sa velikim zadovoljstvom - rekao je Muhamed Abu Junes, predsednik Bnei Sakina.

Isti je bio stav i trenera ovog kluba, Kaleda Dušija, koji tvrdi da ne raspolaže sa dovoljno igrača kako bi izgurao takav ritam, a pritom da ne dovede igrače u opasnost od eventualnih povreda.

- Nemam roster koji bi mogao da izdrži mečeve sa Makabijem iz Tel Aviva i Makabi Haifom. Imam ih jako malo. Dve utakmice između subote i utorka su jako teške za ostvariti. Predložili smo da igramo 19. oktobra i našli smo na razumevanje izvršnog direktora Makabi Haife, Icikom Ovadijom. Međutim, problem je što Komitet nije prihvatio ovaj termin.

Čelnici u administraciji lige su potvrdili da su odobrili zahtev da se meč odloži i da su preporučili navedeni termin 30. avgusta, te da je to jedini koji se ne "sudara" sa datumima odigravanja UEFA takmičenja. Ni predloženi termin 19. avgusta ne odgovara, jer se "krši" sa potencijalnim utakmicama u Evropi.

Ono što jeste zanimljivo jeste da predsednik ligaškog Komiteta nema nikakav pravni osnov da pomeri utakmicu, ni na čiji zahtev, osim ukoliko to ne prihvate obe strane. Administracija radi na tome da takvo pravilo u budućnosti promeni, ali se to neće odnositi na susret Sakina i Makabi Haife.

Video: Stanković veruje u prolaz u Ligu šampiona: Zvezda je navikla da okrene situaciju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA