Kako Srbija stoji na UEFA rang listi? Partizan povećao šanse da sačuvamo 11. mesto, evo protiv koga navijamo

Ukoliko se crno-beli domognu Lige konferencija, imaćemo veće šanse da zadržimo mesto koje donosi direktnog učesnika grupne faze, ali i predstavnika u Ligi šampiona

  • 19
Zvezda, Partizan, Liga Sampiona, tabela Ilustracija: Nikola Jovanović Printskrin: Kassiesa.net

Fudbaleri Partizana ostvarili su važnu pobedu u prvom meču plej-ofa protiv Hamruna sa 4:1, koja donosi mir u Humskoj pred revanš na Malti, gde crno-beli treba da potvrde prolaz i osiguraju važne bodove i veliki novac od UEFA koji će doneti finansijsku stabilnost.

Pored benefita za sebe, crno-beli su dali doprinos i srpskom fudbalu, pošto su zaradili 500 bodova za nacionalni koeficijent, pa je naša zemlja i dalje na sigurnom 11. mestu, koje donosi dva učesnika u Ligi šampiona, od čega jednog direktno.

Zvezda će sigurno igrati grupnu fazu, a posle revanša sa Makabijem iz Haife će biti jasnije da li će to biti Liga šampiona ili Liga Evrope, a gotovo je izvesno da će i Partizan igrati u grupi Lige konferencija.

Srbija sada ima 28.625 bodova i beži Norveškoj za 2.125 bodova. Norveška će nam uz Ukrajinu, Švajcarsku i Češku biti glavni konkurent u borbi za 11. mesto, a sve ove zemlje imaju po još tri predstavnika koji nisu završili takmičenje.

Uefa koeficijent Printskrin: Kassiesa.net

Norvežani su sinoć imali polovičan učinak, pa je tako Molde poražen od Volfsbergera na gostovanju sa 1:0, dok je Viking pobedio rumunsku Steauu sa 2:1 u Bukureštu. Za našu zemlju bi bilo idealno kada bi obe ekipe ispale, ili bar jedna od njih, pošto će Bode/Glimt sigurno igrati bar grupnu fazu Lige Evrope i može da skuplja dodatne bodove.

Švajcarci su imali loše rezultate, Jang Bojs je poražen kod kuće od Anderlehta sa 1:0, a Bazel u gostima od CSKA iz Sofije. Idealno bi bilo da obe ekipe ispadnu i da ne mogu dalje da sakupljaju bodove, pošto će Cirih sigurno igrati bar Ligu konferencija.

I Ukrajinci nisu sinoć dobili bodove, pošto je Dnipro poražen od AEK-a iz Larnake sa 2:1, a sledi mu gostovanje na Kipru, gde se nalazimo prolasku AEK-a.

Česi imaju skoro 4.000 bodova manje, ali i tri ekipe koje su u konkurenciji da igraju grupnu fazu. Plzenj se bori za LŠ, a posle prvog meča sa Karabagom u gostima bilo je 0:0, Slovacko je blizu prolaza u Ligu konferencija posle pobede od 3:0 nad AIK-om na svom terenu, dok je jedino Slavija iz Praga u problemu, pošto je u prvom meču poražena od Rakova sa 2:1, pa bi bilo dobro za našu zemlju ako bi oni ispali.

Gledajući tabelu, gotovo je nemoguće da Srbija napreduje dalje od 11. mesta, pošto su ispred nas Belgija sa skoro 1.775 bodova više, ali sa pet aktivnih učesnika, kao i Austrija sa 2.375 bodova više, koja takođe ima svih pet učesnika. Škotska na 8. mestu je nedostižna i teoretski sa 5.575 bodova više.

Video: Zgodne Maltežanke grme s tribina stadiona Partizana u svakom smislu: Ovakve ultrase svi vole da vide

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Draza

    19. avgust 2022 | 10:09

    Partizan povecao sanse?!😂😂😂 Lepo kad ti dan pocne komedijom...

  • Marko

    19. avgust 2022 | 10:30

    Super neka skupljaju bodove a Zvezda bolje neka igra Ligu Evrope vise boda moze da skupi jer od naredne godine u Ligi Sampiona nece moci da skupi kao prosle na pr,dosta im je i to novca ionako mi navijaci nemamo korist od tog novca.

  • Zvele

    19. avgust 2022 | 13:11

    Dajte više tu sprdačinu prekinite, pa Zvezda pet godina za redom igra Evropu i to ljudski igra vi ništa. Ovi protiv nekih amatera sa Malte nešto kobajagi odma hvalospevi. Da li ste realni?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA