≫ 

Saznajemo! Partizanu stiže kapitalno pojačanje, počeli pregovori sa reprezentativcem Bosne!

Vezista Standarda bi u najskorije vreme rebalo da obuče crno-beli dres

  • 20
Gojko Cimirot, Pol Pogba Foto: FRANCK FIFE / AFP / Profimedia

Prvotimac Standarda iz Liježa i reprezentativac Bosne i Hercegovine – Gojko Cimirot (29) u poodmaklim je pregovorima sa Partizanom i ako sve bude u redu,u najskorije vreme bi trebalo da zaduži dres crno-belih, saznaje Telegraf!

Cimirot je označen kako kapitačlno pojačanje u veznom redu, a olakšavajuću okolnost predstavlja i činjenica da defanzivni vezista poseduje i srpski pasoš, pa ne bi zauzimao mesto stranca u sastavu.

Čovek za vezu između Partizana, Cimirota i Standarda je nekadašnji fudbaler crno-belih, kasnije as Borusije iz Dortmunda i reprezentacije Jugoslavije – Miroslav Stević, koji je aktivno uključen u realizaciju posla i značajan je vetar u leđa klubu iz Humske u želji da angažuje Cimirota.

Trener Gordan Petrić je još po imenovanju napomenuo da mu je u veznom redu potrebno bar dva igrača kako bi izbalansirao tim i proširio rotaciju, a Cimirot se po karakteristikama idelano uklapa u ono što stručni štab želi.

Radi se o fudbaleru koji pokriva poziciju defanzivnog veznog igrača, sa mogućnošću dase transformiše i u “osmicu”, sa dobrim fizičkim karakteristikama i vizijom igre, koji ima standardno mesto u postavi kluba iz Liježa.

Ipak, Belgijanci još od maja najavljuju promenu vlasničke strukture u Standardu, dolazak Amerikanaca, čija želja je da značajno podmlade ekipu i rastanu se sa iskunsijim igračima, gde spada i Cimirot. Do Humske je došla takva infodmacija uporedo sa dolaskom veziste “na radar”, pa su crno-beli reagovali i započeli pregovore se Cimirotom koji idu dobrim tokom i trebalo bi u najskorije vreme uspešno da se okončaju.

Radi se o vezisti koji, pored osnovnih defanzivnih karakteristika svojstvenih za poziciju koju pokriva, poseduje i odličan pregled igre, koncipitan na sjajnom kretanju, pasu, odigravanju unapred, kao i pojavljivanju iz drugog plana. Bolje se služi desnom nogom, a staloženost i dobra rešenja koja bira u igri bi trebalo da onesu Partizanu upravo ono što Petrić i želi – balans.

Ponikao u Leotaru

Gojko Cimirot Foto: Orange Pics BV / Alamy / Alamy / Profimedia

Gojko Cimirot je rođen u Trebinju, poreklo mu je srpsko, otuda i poseduje naš pasoš, ali igra za selekciju BiH. Ponilkao je Leotaru, gde je i postao profesionalac, potom prešao u Sarajevu odakle ga je otkupio grčki PAOK za 1.500.000 evra.

U Solunu je proveo tri sezone, profilisao se kao jedan od lidera tima, osvojio je i dva nacionalna Kupa u Grčkoj, a potom u milionskom transferu 2018. godine prelazi u redove Standarda, gde je proveo minule tri sezone, a za belgijski tim je vezan ugovorom do sledećeg leta.

Za selekciju Bosne i Hercegovine je debitovao 2014. godine i redovno je minulih godina pozivan u nacionalni tim.

Video: Petrić i Gomeš izneli svoje viđenje prvog meča protiv Hamruma: Treneru Partizana je sad lakše

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Makijan

    19. avgust 2022 | 11:20

    Najbitniji uslov ne treba obestecenje. Kada tako radis prelatni rok ne mozes bolje ni ocekivati. Opet dom za udomljavanje igraca koji su u padu itd. NE kaze za dzabe Nemci "Najskuplje je platiti jeftino" Klasicna krpačina od tima i produbljivanje rostera igracima na kojima zbog godina klub dinara nece videti. Posle su svi krivi samo uprava ne, oni koji sve ovo rade.

  • Semajlirane_pufne

    19. avgust 2022 | 11:00

    Bosanac kapitalac!!!jos neki Hrvat da dodje i sve nacije su tu

  • Zupi

    19. avgust 2022 | 10:54

    Volim Zvezdu,ali bi mi drago bilo da se Partizan malo pojaca jer su trenutno bas katastrofa.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA