Potpuno ludilo na "Sent Džejms Parku": Njukasl odigrao opasno dobar meč, Haland i družina ipak uzeli bod!

Fantastična utakmica na kraju ovog nedeljnog popodneva u Premijer ligi

  • 1
Erling Haland

Foto: Tanjug - AP

Golovi = fudbal, zar ne? Ako je to tačna formula, onda su nam Njukasl i Mančester siti na kraju ovog kišnog nedeljng dana doneli razlog da uživamo, pošto su odigrali spektakularan meč u kojem smo videli čak šest pogodaka, (umalo) crveni karton, mnogo uzbuđenja, preokreta i na kraju, ono što je najvažnije - podelu bodova, kojom će definitivno zadovoljniji biti domaći fudbaleri - 3:3 (2:1).

Oni koji su se našli na "Sent Džejms Parku" zaista su gledali fudbal "za sve pare", mada su verovatno mogli da budu i daleko zadovoljniji da je njihov tim uspeo da zadrži prednost od 3:1 sa početka drugog poluvremena. Međutim, lako je reći, a teško na delu i ostvariti reči i nema sumnje da su na severo-istoku Engleske više nego zadovoljni današnjim epilogom.

Svrake definitivno pokazuju potencijal i podvlače debelom linijom da su od preuzimanja novih vlasnika u velikom usponu, te su posle tri kola neporaženi, a treba istaći da su u prethodnom kolu bod uzeli protiv Brajtona koji je deklasirao jedan Mančester junajted na "Old Trafordu", a danas dobio i Vest Hem u Londonu.

Sa druge strane, Sitiju je ovo prvi "kiks", ako se tako može nazvati, koji će tako ostaviti Arsenal na čelu tabele Premijer lige, samo godinu dana nakon što su Tobdžije posle isto ovoliko kola bile zakucane za dno tabele bez ijednog postignutog gola. Nastaviće se duel učitelja i učenika i u narednim kolima...

A što se tiče današnje utakmice, teško je gde uopšte i krenuti. Sva dešavanja počela su vrlo rano, tačnije već u 5. minutu posle gola Ilkaja Gindogana, koji je isprva delovalo prilično šokantno za domaće, koji su se međutim ubrzo sazvali i krenuli u totalnu ofanzivu na Edersona i moćnu, bogatu i raskošnu odbranu Građana.

Ona je kapitulirala u 28. minutu za potpunu ekstazu svih navijača. Sen-Maksiman odradio je dobar deo posla, a Migel Almiron potrudio se da ne protraći dobar pas.

Samo nekih desetak minuta kasnije, tačnije u 39. minutu utakmice viđen je novi šok za Mančester siti. Ponovo se u ulozi asistenta našao Sen-Maksiman, s tim da je ovoga puta na kraju pasa bio Kalum Vilson. I on je pokazao da će biti sjajno rešenje u napadu, postigavši drugi gol u tri utakmice za Svrake.

A onda, čudo na početku drugog dela igre... Kiran Tripije uzeo je loptu u svoje ruke u 54. minutu da izvede slobodnjak, može se reći da je "zapalio" kopačku i poslao pravu raketu u mrežu golmana Edersona. Svi su tada već počeli da sanjaju na stadionu "Sent Džejms Park" o osvojena tri boda.

Međutim, Erling Haland u 60. minutu, a potom i Bernardo Silva u 64. minutu dokazali su da Siti ima junačko srce koje se nikada neće predati. Građani su dokazali svoj kvalitet i bili su vrlo blizu i da naprave potpun preokret.

Do njega bi možda i došlo da sudija Džered Džilet nije "progutao" svoj ponos poništivši prvobitno dodeljen crveni karton Kiranu Tripijeu zbog oštrog starta nad Kevinom de Brujneom. Ipak, Piter Bejnks iz VAR sobe ga je pozvao na konsultacije, a one su urodile plodom i fudbaler Njukasla je dobio samo žuti karton.

Njukasl se na kraju znalački odbranio, zaslužio osvojeni bod, a Siti će imati o čemu da razmišlja u danima koji slede.

Video: Bojica Nikčević snajperski po Radničkom, pogledajte kako su gosti poveli na Čairu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DZG Rudeš

    23. avgust 2022 | 15:49

    Počelo je ludo u Premijeršipu. Jest duga sezona, ali...Svrake se neće samo tako lako predat (premda im navijači pizde zbog Saudijskih vlasnika (točnije, zbog redizajna dresa u zeleno-bijelo)). Šta reć za Man U? Ovi pak ne mogu žive smislit ove svoje Amere. Ajd, bar su dobili mlitavi Liverpool (ni njima nije baš krenulo nešto). Ronaldo na klupi, ej...Dva kluba koja najviše "volim" tamo, Everton i Forest, odigraše 1:1. Mučenje živo. Al želim im oboma da ostanu u ligi. City? Onaj lisac Guardiola i još novajlija Haaland, "ubica dečjeg lica", po meni, opet uzimaju kantu. Čelsi i Pevci 2:2, ludilo tekma. Jedino su mi i Konte i Tuhel strahovito iritantni, ko "tuča" u 4. razredu osnovnjaka, kreteni. (Perišić još uvijek cool, nevjerovatno...)...Rašomon je već počeo...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA