≫ 

"Haj-tek" pomagalo na treningu Reala: Modrić i družina pucali preko "pametnog zida", evo rezultata

Kraljevski klub je i u ovom pogledu najveći na svetu

  • 1
real madrid Foto: twitter/brfootball

Svedoci smo trenda nezaustavljivog upliva tenologije u sve pore sporta, a još jedno pomagalo koje stiže pravo iz neke od "hajt tek" laboratorija testirano je na terenima slavnog Real Madrida. U pitanju je smart "živi zid" koji, za razliku od svog prethodnika, može da se pomera gore dole, da skakuće poput pravog "zida" koje živi igrači postavljaju na utakmicama.

Funkcioniše tako što se najpre isprogramira, na primer kojim redosledom će skakati "igrači", da li svi odjednom ili naizmenično, čime se, jasno, želi poremetiti koncentracija i pre svega izblokirati udarac izvođača. Kao u realnoj situaciji, što je i cilj robotizovanog pomagala.

Kao što se da videti u priložeom videu na Realovim društvenim mrežama, super tehnologija ni ovog puta nije uspela da zaustavi ljude od krvi i mesa. Sva četvorica igrača Reala koja su gađala gol bila su više nego precizna, prebacivši pametni "živi zid" iza kojeg je lopta svaki put odsela u mreži.

Pogledajte kako je sve to izgledalo na jednom od psoeldnjih treninga Reala.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA