Rival Zvezde u Ligi Evrope doveo pojačanje iz Dinamo Zagreba

Za usluge ovog fudbalera će morati da plate oko milion evra

  • 1
FK Dinamo Zagreb Foto: Tanjug/AP

Ekipa Ferencvaroša će ove sezone igrati u istoj grupi sa Crvenom zvezdom u Ligi Evrope. Za takvu priliku, ekipa iz Mađarske je odlučila i da se pojača, te je u njihov tim stigao Amer Gojak, dosadašnji fudbaler Dinama iz Zagreba.

Gojak je fudbaler koji je sedam godina nastupao za Dinamo, što ga je postavilo i na visoko 6. mesto fudbalera po evropskim utakmicama, dok je ukupno nastupio 207 puta za "Modre" iz Zagreba, uz 20 golova na službenim mečevima.

Pre nego što je zadužio opremu Dinama, Gojak je igrao za Željezničar u kom je ponikao, da bi potom nastupao za Olimpik iz istog grada, iz Sarajeva. U oktobru 2020. godine je otišao na pozajmicu u Torino, za koju je Dinamo zaradio milion evra, da bi sada istu tu cifru zaradio i za njegov transfer.

- Kada sam pre više od sedam godina dolazio u Dinamo, znao sam da dolazim u veliki klub, ali nisam znao što me čeka i što će mi sve moje igranje u Dinamu doneti. Danas kad je došao trenutak za nove izazove u karijeri mogu reći da sam ponosan na svaki dan proveden u klubu i da ću zauvek u sebi nositi kao trajno sećanje svaki gol, svaku pobedu, svako veselje sa svojim saigračima i navijačima koje sam prošao u preko 200 utakmica u dresu Dinama. U Zagrebu sam se osećao kao kod kuće, to je moj drugi dom - rekao je Amer Gojak po odlasku.

Video: Komnen Andrić slavi titulu sa Dinamom uz srpske fore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • za ligu evrope

    31. avgust 2022 | 17:14

    zvezda hendikepirana oterali Ohija ostavili silju pesica koji nije sposoban da nadje angazman ni u burkini faso

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA