≫ 

Haland je mašina kakvu Premijer liga nije videla: Novi het-trik, za ovaj mu je trebalo 26 minuta

Golgeter Sitija u četiri dana dao šest pogodaka, neverovatan je finišer

  • 3
erling haland Foto: Tanjug/Ap

Sve utakmice i ove runde Premijer lige Engleske protekle su u senci još jedne spektakularne partije napadača Mančester Sitija Erlinga Halanda, još jednog njegovog het-trika, koji je usledio samo četiri dana od isto takvog ostvarenja protiv Kristal Palasa.

Za taj mu je bilo potrebno 19 minuta, a za ovaj danas, protiv Notingem Foresta u pobedi od 6:0 - samo 26 minuta. 

Norvežanin je pogađao mrežu "Šumara" u 12, 23. i 38. minutu, za totalni slom novajlije u ligi i za novu pobedu Gvardiolinog tima koja je već tada mogla da se utefteri.

U nastavku meča, viđena je čista rutina Mančester sitija. Iako je Haland golgeterski stao, nije posustala ekipa, a golgetersku palicu od Norvežanina preuzeli su Kanselo (50) i Alvarez, koji je u dva navrata, u 65. i 87. minutu, dotukao nejake goste na "Etihadu".

Haland je već pobegao konkurenciji na listi najboljih strelaca lige, u pet utakmica već ima devet golova, a prati ga Mitrović sa pet pogodaka.

Siti je ovom pobedom nastavio poteru za liderom Arsenalom, dva boda "Tobdžije" beže šampionu, koji će, kako stvari stoje, upravo u Artetinom timu imati možda i najvećeg rivala za pehar ove sezone. To kažemo jer je Liverpul i ovo kolo bio neubedljiv, istina ovog puta sa srećnim krajem po Klopov tim zahvaljujuči golu Karvalja u 98. minutu!

Liverpul je tako, uz mnogo muke, savladao Njukasla 2:1 i došao do pete pozicije na tabeli.

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA