≫ 

Delije se za rođendan Marakane prisetile parole stare više od 50 godina, pa citirale Džajićeve reči

Crveno-beli će protiv TSC-a proslaviti rođendan stadion

  • 14
Dragan Džajić Foto: Marko Jovanović

Stadion Crvene zvezde, popularna Marakana, u četvrtak 1. septembra obeležila je svoj 59. rođendan, ali se prava fešta svakako očekuje u nedelju veče - kada srpski šampion bude ugostio TSC u derbiju 10. kola!

Tom prilikom oglasile su se i Delije koje su pozvale ostale navijače da se u nedleju od 20.00 časova pojave na stadionu.

- Delije, Zvezda je 1. septembra 1963. godine odigrala svoju prvu utakmicu na Marakani. Sada nakon 59 godina, Marakana je mesto koje svi zvezdaši smatraju svojom kućom. Marakana je Zvezdina tvrđava, ponos Beograda i Srbije, posebno mesto o kojem se i u Evropi i u Svetu priča sa poštovanjem – od čuvenog tunela, huka nekada 100 000, a danas preko 50, 000 navijača, velikih koreografija Delija ... a u svetu modernog fudbala sve je manje takvih mesta.

- Još prvih godina po otvaranju stadiona, navijači Zvezde su istakli parolu "Čuvajmo čast Marakane." To je danas naša zvezdaška obaveza. A prva stvar da se to pokaže je dolazak na stadion. Znamo da se sada u kratkom periodu igra veliki broj utakmica, ali u nedelju dođite da obeležimo rođendan naše kuće. Svi na stadion, Zvezda - TSC, nedelja, 20 časova.

Takođe, Delije su citirale i reči Dragana Džajića. "Marakana za mene zaista znači druga kuća!"

Svoju prvu utakmicu na Marakani Zvezda je odigrala protiv Rijeke (2:1), dok je najveća poseta zabeležena protiv Ferencvaroša 1975. godine. Na utakmici je zvanično prisustvovalo 110.000 navijača.

Video: Delije skandiraju Vazura, odlazi!: Provokacija upravi i navijačima Partizana

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Veciti optimista

    2. septembar 2022 | 11:09

    A partizan nisu gurali,a sezona 86/87 kad ste ukrali Vardaru titulu,jel treba jos?

  • Beograd Srbija

    2. septembar 2022 | 10:39

    -Jugoslavija je tada bila najaca drzava u evropi, marka je bila najaca od evra to svako zna samo cigani je pljuju. Da vam nije bilo drzave i da vas favorizuju, vi bi ste bili niko i nista odakle sve one pare za 91 jeli legedno budi iskren, cak ste i igrace krali od FK Partizan i bitne utakmice igrali na JNA, ko vas nezna duboko ce zazaliti vase legende od Miljanica do Sajbera, pokrali su titulu od Partizana i poslali taj klub na takmicenju kupa kupova, ne daje ti se da priznas pa vas karma snasla 10 godina u Evropi vas nije bilo, naso si ovde decama da pricas bajke pripovetke i ovim tvojim huliganima, znamo mi dobro ko ste vi bili najveci poraz ste dobili od Partizana 7-1 jel tako bilo legendo.

  • 😂😂😂

    2. septembar 2022 | 18:01

    Sta kaze ovaj zaludjeni Zvezda krala Partizanu fudbalere,koga majstore,Stanojkovica i Pandurovica. Svi znamo ko su lopovi,krali igrace,krali utakmice.i sve to bi bilo rec nasa protiv vase grobarske,da vasi Treneri i fudbaleri ne svedoce o vasoj kradji Visedecenijskoj

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA