≫ 

Zvezda obeležila 60 Džajićevih godina u klubu: I Patrijarh uz crveno-beli krem u Narodnom pozorištu

Lepo veče za sve zevzdaše i naravno za čuvenog Džaju

  • 1

Fudbalski klub Crvena zvezda obeležio je večeras u Narodnom pozorištu 60 godina od dolaska u klub legendarnog Dragana Džajića - treće Zvezdine zvezde i prema brojnim mišljenjima najboljeg igrača crveno-belih u istoriji.

Predstava je održanom pod naslovom "Dragan Džajić - marka za ceo svet", a ovim povodom Pošte Srbije izdale su specijalnu marku. Večeri posvećenoj Džajiću u Narodnom pozorištu prisusustvovale su brojne Zvezdine legende, nekadašnj saigrači, aktuelno rukovodstvo, članovi porodice, a među gostima bio je i Patrijarh srpski Porfirije.

Džajić je rođen 30. maja 1946. godine, a još kao dečak stigao u Zvezdu sa Uba, prvo u podmladak, a nije mu dugo trebalo da debituje za seniorski tim. Prvi nastup zvanično je zabeležio 1963. godine sa 17 godina i devet dana, kada ga je trener Miša Pavić ubacio u igru protiv Budućnosti.

Za Zvezdu je igrao do 1975. godine, a nakon dve takmičarske godine u Bastiji, vratio se na Marakanu i odigrao josa jednu sezonu. Ukupno 590 utakmica i 287 golova, a od toga čak 389 zvaničnih mečeva.

Osvojio je pet titula i četiri Kupa, dok je za reprezentaciju odigrao 84 meča.

Posle igračke karijere dubok trag ostavio je kao direktor i "tvorac šampionskog tima iz Barija", kasnije je obavljao funkciju predsednika, a od 2014. je počasni predsednik kluba.

Zvanično je proglašen za najboljeg fudbalera Srbije u 20. veku.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA