Glejzeri prodaju Junajted, sprema se najveća transakcija u istoriji sporta

Posao bi mogao da bude kompletiran do kraja godine

  • 2
Old Traford, Mančester Junajted, stadion Foto: pixabay.com

Vlasnici engleskog premijerligaša Mančester junajted, američka porodica Glejzer, želi da proda klub sa "Old traforda" za oko 4,4 milijarde evra (3,75 milijarde funti), prenosi britanski "Dejli mejl".

Britanski list navodi da bi prodaja Mančester junajteda mogla da bude kompletirana do kraja godine. Ova prodaja bi mogla da postane najveća transakcija u istoriji sporta.

"Dejli mejl" ističe da se među potencijalnim kupcima nalazi jedan od najbogatijih Britanaca Džim Retklif, koji je inače veliki navijač Mančester junajteda. Britanski mediji navode da bi Retklif konkurenciju za kupovinu "crvenih đavola" mogao da ima u vladarskoj porodici Dubaija.

Porodica Glejzer postala je vlasnik Mančester junajteda 2005. godine. Navijači kluba sa "Old traforda" su nezadovoljni načinom na koji Glejzeri vode Mančester junajteda i više puta su zatražili da "crveni đavoli" dobiju novog vlasnika.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA