≫ 

Veliki Batistuta stigao u Beograd i otkrio šta stvarno vozi!

Argentinac je u odličnom raspoloženju stigao u prestonicu Srbije.

  • 13
Gabrijel Batistuta Foto: Telegraf

Teško je da bi se rečimo moglo opisati šta predstavlja Gabrijel Batistuta u fudbalskom svetu. Legenda, boem, zavodnik s loptom, ali i znalac u kopačkama. Sve to u jednom, a sada je stigao i u Beograd kako bi potpisao ugovor sa jednom kompanijom, gde je odgovarao na pitanje novinara.

Naravno, jedno neizostavno pitanje jeste i aludiranje na kultni film "Kad porastem biću Kengur", gde izvesni Baron priča u kladionici kako je upoznao Gabrijela Batistutu, koji ga je zamolio da mu dovede crnog Juga iz Kragujevca.

Gabrijel je konačn odgovonetnuo i tu stvar i otkrio je šta zapravo vozi.

- Ne vozim, ja živim i radim na selu. Tamo imam jedan pikap, ali ne znam koje je marke - kroz smeh je ovo izgovorio legendarni Batistuta.

Ovo je inače i njegova prva poseta Beogradu, gde je bio na ručku sa Acom Lukasom, dok su ga novinari upitali i kako mu se sviđa grad, kao i da to da li je stigao da upozna Cecu.

- Obično putujem svetom i razumem makar po jednu reč, ovde ništa nisam razumeo. Ni da, ni ne. I nažalost, nisam upoznao Cecu, ali ono što mi se najviše sviđa u Beogradu jesu ljudi.

Peđa Bjelac, Gabrijel Batistuta Foto: Profimedia/The Photo One, Youtube

Batistuta je u Beogradu stigao u ponedeljak, a za to vreme je uspeo da nauči i dve srpske reči - znam i kafana. Jedno od pitanja novinara je bilo vezano i za njegovog najstarijeg sina, koji navodno radi u fotokopirnici. Nasmejao se i tu Batistuta i otkrio šta mu rade sinovi, svih četvorica.

- Da, istina je, ali ne radi najstariji u fotokopirnici. Najstariji je glumac, drugi sin je sa mnom na selu gde mi pomaže, treći sin je taj koji je odlučio da radi u fotokopirnici, dok je četvrti odlučio da bude fudbaler.

Za kraj, Gabrijel Batistuta je upitan i o 1991. godini i tituli Zvezde, koju je ispratio kao i rivalima Srbija na Svetskom prvenstvu.

- Zvezda je te 1991. godine osvojila KEŠ, ali to tada nisam znao jer sam upravo te godine došao u Italiju. U to vreme nisam bio upoznat sa igračima, ali sada imaju odličan tim i igraju dobro. Za Svetsko prvenstvo Srbija ima tešku grupu, ali teška je i za Brazil, ali i za Švajcarsku. Poznajem ih sve.

Legendarni "Batigol" boravi u Beogradu kao brend ambasador kompanije "Sočerbet", a tokom razgovora sa srpskim novinarima otkrio je da nije video čuvenu scenu iz filma "Kad porastem biću kengur" i da ne vozi "Juga".

- Živim na selu, u Argentini, vozim "pik-ap" ali ne znam koje je marke - rekao je legendarni golgeter Boke Juniors, Fiorentine, Rome i Intera.

On je dodao da mu je izuzetno zasovoljstvo što Dušana Vlahovića porede s njim.

- Sjajan je, pred njim je velika karijera. Sada je u Fiorentini Luka Jović, nije imao minutažu u Realu, ali sada ima veliku šansu. Znam i Mitrovića iz Fulama.

Batistuta je rekao da se seća srpskih igrača iz Serije A devedesetih, da je prijatelj sa Sinišom Mihajlovićem i Dejanom Savićevićem.

Na pitanje Maradona ili Mesi, Batistuta je rekao da je nemoguće napraviti takvo poređenje.

- Velika je stvar za Argentinu što ima dvojicu među četiri-pet najboljih fudbalera u istoriji. Nadam se da će nas Mesi predvoditi do titule u Kataru.

Veoma emotivno govorio je o Maradoni.

- Dijego je naš heroj, zbog njega smo počeli da igramo fudbal. On je najpoznatiji Argentinac, osvojio je Svetsko prvenstvo. Mi i danas ne verujemo da ga nema - poručio je Batistuta.

Odbacio je i "komentare da je Kristijano Ronaldo maneken na terenu".

- Hajde, molim vas, to je veliki igrač, postigao je više od 500 golova. Nekako stalno volimo da se delimo, Ronaldo ili Mesi, Maradona ili Pele, Krojf ili Di Stefano.

Pričao je i o problemima sa povredama zbog kojih je završio karijeru.

- Kada sam završio karijeru 10-12 godina skoro nisam mogao da hodam, u međuvremenu, uz pomoć medicine, zamenjena oba kuka, hodam ponovo i opet imam osmeh - poručio je Batistuta.

Inače, Batistuta je u prestonici Srbije kako bi snimio reklamu za Sokerbet.

Video: Evrogol fudbalera TSC-a protiv Zvezde

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA