≫ 

Vlahović mogao da šokira PSŽ, asistencija Kostića u porazu Juventusa! Real i Siti silni u gostima

Sveci slavili sa 2:1 u debriju kola

  • 14
Dušan Vlahović Foto: AP/Tanjug

Iako se činilo da je Juventus na "konopcima" i da će doživeti debakl u Parizu na Parku prinčeva, derbi 1. kola Lige šampiona između Bjankonera i Pari Sen Žermena doneo je uzbudljivu završnicu i neočekivanu dramu do samog kraja - 2:1 (2:0)!

Dramu koja je, na kraju, pripala domaćem timu koji je posle samo 22. minuta imao neverovatnih 2:0. Dvostruki strelac bio je Kilijan Embape (5. i 22. minut) koji se praktično igrao sa odbranom gostujućeg tima. Ipak, rezervista Veston Mekeni je u 53. minutu iskoristio centaršut i asistenciju Filipa Kostića da unese nemir u redove Svetaca.

I uneo ga je, jer je Dušan Vlahović već u 56. mogao da izjednači. Šutirao je glavom ka levoj stativi, ali je Đanluiđi Donaruma bio siguran i sačuvao je svoj tim. U nastavku je i Kostić pripretio.

Donaruma je bio heroj PSŽ-a i u 18. minutu. Tada je maestralno zaustavio Milikov udarac glavom iz neposredne blizine - tačnije sa nekoh pet-šest metara. Lopta se zatim odbila do Vlahovića koji je pokušao petom, neko je izbacio da ne uđe u gol, a onda je i Kostić natrčao i šutirao pored gola.

Ko zna šta bi se dešavalo u nastavku da su Milik ili Kostić bili precizniji. Međutim, pomenuta kazna je vrlo brzo usledila preko Embapea koji je u 64. mogao da kompletira het-trik. Nejmar i Mesi su kombinovali, Francuz je tukao pored stative.

Benfika se u ovoj grupi, grupi H, mučila sa Makabijem - dželatom Crvene zvezde - ali su golovima u 50. i 55. minutu došli do tri važna boda. Rafa Silfa je bio strelac posle kornera, da bi Grimaldi postavio konačan rezultat.

Real je furiozno počeo odbranu krune, mada sus e mučili protiv Seltika u prvom poluvremenu! Domaćin je u 21. minutu pogdio stativu preko Mekgregora, da bi gosti u 30. ostali bez Karima Benzeme koji je zbog povrede izašao iz igre.

Poluvreme je završeno bez golova, a onda su Vinisijus i Modrić za samo četiri minuta doneli prvi trijumf aktuelnom šampionu Evrope u novoj sezoni (3:0). Prvi je pogađao u 56, drugi u 60. minutu, a u listu strelaca se upisao i Eden Azar (77. minut) koji je prethodno zamenio Benzemu.

Ono što je obeležilo ovaj meč jeste i skandal domaćih navijača koji su bananama gađali Vinisijusa u trenutku kada je ovaj proslavljao pogodak.

Šahtjor je neočekivano slavio u gostima protiv Lajpciga rezultatom 4:1, a junak ukrajinskog tima svakako je dvostruki strelac Marijan Šved.

Šved je najpre u 17. minutu iskoristio neverovatan kiks domaćeg golmana i poslalo je loptu u praznu mrežu, a zatim je pogodio i za 2:1 i 59. minutu. Samo dva minuta ranije Lajpcig je izjednačio preko Simakana, dok je Mudrik u 77. zadao završni udarac. Konačan je ipak delo Traorea.

Mančester siti je, čini se prelako, slavio protiv Sevilje u Španiji rezultatom 4:0. Erling Haland je bio dvostruki strelac, u 20. i 67. minutu, dok se Foden u 58. takođe upisao u listu strelaca. Kao i Dijaz u nadoknadi vremena.

Zanimljivo, Foden je još jednom asistirao Halandu (kod trećeg gola) nakon što se Norvežanin nedavno šalio na njegov račun da mu ne daje loptu. Srpski reprezentativac nemanja Gudelj je igrao za Sevilju štopera od 1. minuta, dok je Marko Dmitrović sedeo na klupi.

FK Mančester siti Foto. AP/Tanjug

Vredi pomenuti i to da je Borusija iz Dortmunda u ovoj grupi slavila nešto ranije, kada su sa tri gola u mreži ispratili Kopenhagen.

Salcburg i Milan su podelili bodove u grupi E (1:1), dok je Dinamo nešto ranije napravio senzaciju i savladao je Čelsi rezultatom 1:0.

Liga šampiona, 1. kolo:

Grupa E:

Dinamo - Čelsi 1:0

(Oršić 14)

Salcburg - Milan 1:1

(Okafor 28 - Salemakers 40)

Grupa F:

Seltik - Real 0:3

(Vinisijus 56, Modrić 60, Azar 77)

Lajpcig - Šahtjor 1:4

(Šimakan 57 - Šved 17, 59, Mudrik 76, Traore 85 )

Grupa G:

Borusija Dortmund - Kopenhagen 3:0

Sevilja - Mančester siti 0:4

(Haland 20, 67, Foden 58, Dias 90+2)

Grupa H:

PSŽ - Juventus 2:1

(Embape 5, 22 - Mekeni 53)

Benfika - Makabi Haifa 2:0

(Rafa Silva 50, Grimaldo 55)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Baster

    6. septembar 2022 | 20:38

    Stanković svojim neiskustvom i glupim potezima a Terzić upornim dovodjenjem igrača nedostojnih zvezdinog dresa,su nam uskratili uživanje,jurnjavu karata,fudbalski užitak.. Evo,Dinamo vodi protiv Čelsija. Uživancija u komšiluku. A mi od šoka i gubitka volje ćemo se grčevito boriti za ,,već dobijenu,, titulu. U četvrtak Marakana sablasna,bez naboja,strasti..

  • Sigurica

    6. septembar 2022 | 20:17

    Psž 1-13+

  • hrvoje bunkerašević

    6. septembar 2022 | 22:44

    Zakaj ne igra Vlahović ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA