≫ 

Potpuno pomračenje Liverpula u Napulju, Levandovski se het-trikom predstavio Ligi šampiona u novom dresu

Bajern rutinski u Milanu

  • 3
Fudbal Liga šampiona Barselona Viktorija Plzenj Foto: Tanjug/AP

Drugi dan Lige šampiona doneo je manje-više očekivane rezultate, sem u Napulju, gde je Napoli sa 4:1 savladao Liverpul.

Sve je počelo već u petom minutu kada je Pjotr Zijelinski bio precizan sa bele tačke, a Viktor Osimen iz iste pozicije nije uspeo da duplira prednost u 18. minutu.

To je uspeo Zambo Angisa, koji je u 31. minutu povisio na 2:0, da bi Đovani Simeone u 44. minutu doneo prednost svom timu od 3:0.

Već tada je bilo jasno da će Liverpul doživeti katastrofu, a užasno veče za tim Jirgena Klopa produbio je Zijelinski svojim drugim golom na meču u 47. minutu.

Luis Dijaz je dva minuta kasnije smanjio na 4:1 i postavio konačan rezultat koji je malo ko očekivao.

Savršeno veče imao je Robert Levandovski, koji je postigao het-trik na debiju u Ligi šampiona u dresu Barselone protiv Plzenja u pobedi katalonskog kluba od 4:1.

Sjajan debi u najelitnijem evropskom takmičenju imao je i Rišarlison, koji je postigao dva gola i doneo pobedu Totenhemu protiv Marseja od 2:0.

Izuzetno zanimljiva završnica odigrana je u Madridu, gde je Atletiko savladao Porto sa 2:1, iako golova nije bilo sve do 92. minuta.

Napadač Porta Mehdi Taremi je dobio crveni karton u 82. minutu, a 10 minuta kasnije Mario Hermoso je doneo prednost Madriđanima. Delovalo je da će to biti dovoljno za pobedu, ali je Mateus Uribe izjednačio u 96. minutu, da bi Antoan Grizman u 101. minutu pogodio za 2:1 i veliko slavlje na "Vanda Metropolitanu".

Liga šampiona, 1. kolo

Grupa A

Ajaks - Redžers 4:0 

Napoli - Liverpul 4:1

Grupa B

Briž - Leverkuzen 1:0

Atletiko Madrid - Porto 2:1

Grupa C

Barselona - Viktorija Plzen 5:1

Inter - Bajern 0:2

Grupa D

Ajntraht - Sporting 0:3

Totenhem - Marsej 2:0

TOK UTAKMICA

101. minut - Antoan Grizman vraća prednost Atletiku i donosi tri boda!

96. minut - Šok u Madridu! Mates Uribe poravnava golom iz penala!

92. minut - Konačno gol postiže Atletiko Madrid i to preko Marija Hermosa.

81. minut - Gde je prvi, tu je i drugi za Rišarlisona, i to na njegovom evro debiju u karijeri. Totenhem duplira prednost na gotovo identičan način, posle preslikane akcije, a i strelac je bio isti. Brazilac je ponovo bio najbolje pozicioniran nakon centaršuta sa leve strane, silovito oje glavom tukao i matirao drugi put golmana francuskog tima.

75. minut - Kapitulriala je i odbrana Marseja koja je dugo odolevala pod naletima igrača Totenhema, sve do kreacije Perišića i njegove asistencije ka Rišarlisonu. Brazilac je efektno, trzajem glavom u skoku, pogodio clj.

71. minut - Dembele - 5:1. Šou Barselone protiv sada već potučene Vitorije Plzen. Stigao je i Francuz da se upiše u strelce, lagano je to bilo za njega, efektan volej udarac, neodbranjiv za golmana gostiju.

68. minut - Levandovski! Novi gol nezadrživog Poljaka, het-trik, prvi njegov u dresu Katalonaca.  Feran Tores ga je savršeno poslužio, a gol-mašini kakav je Poljak ovakva prilika je u 90 posto slučajeva gol.

Fudbal Liga šampiona Barselona Viktorija Plzenj Foto: Tanjug/AP

66. minut - Bajern rešava sve što ima da reši u Milanu, došao je do 2:0 bavarski sastav - autogolom kapitena Intera Danila Dambrozija. Nespretno je odreagovao defanzivac "neroazura" pred svojim golom, nije, istina, imao mnogo šansi da tu mnogo bolje reaguje, no, kako bilo - Bajern je protifitirao iz ove situacije.

49. minut - Nastavlja se goleada u Napulju, srećom po Liverpul nije peti put lopta ušla u njihovu mrežu. Luis Dijaz je vrlo odmerenim, preciznim udarcem sa ivice kaznenog prostora matirao Merea. I dalje je to ogromna prednost za domaći sastav.

47. minut - Traumatično veče po Liverpul se nastavlja, Zjelinski je prava noćna mora za goste koji su pred totalnom katastrofom podno Vezuva - 0:4!

POLUVREME

45+2. minut - Barselona je uzvratila ekspresno, ponovo je dva gola prednosti za Katalonce koje je doneo "ubica" Levandovski. Ćavijev tim ide na predah sa komotnih 3:1.

45. minut - Kakav potop Liverpula u Napulju, Klopov tim gubi 3:0! Pritom su domaći promašili i jedan penal (Osimen). Strelac trećeg gola za italijanski sastav protiv totalno gorgiranog Liverpula je Đovani Simeone.

Fudbal Liga šampiona Napoli Liverpul Foto: Tanjug/AP

44. minut - Sikora, za muk na Kamp Nou! Viktorija je dala gol u Barseloni, za 2:1 i povratak u igru na terenu velikog favorita. Negde u isto vreme je i Briž poveo protiv Leverkuzena na svom terenu - strelac je Sila.

31. minut - Liverpul je u nokdaunu, drugi put trese se mreža Alisona, i to minut pre neverovatnog promašaja Kvaratskelije. Gruzinu je Van Dajk blokirao udarac na gol-liniji i sppasio u tom momentu "Redse". Ali spasa nije bilo minut kasnije, posle udara i asistencije Zjelinskog i pogotka Andre-Franka Zamba Anguise. 

25. minut - Bajern je poveo u Milanu, poptuno zasluženo, krunisao je dominantnu partiju bavarski tim. Strelac je Mane koji je u jruišu na gol predriblao Onanu, a onda rutinirano poslao loptu u nebranjenu mrežu.

Fudbal Liga šampiona Barselona Viktorija Plzenj Foto: Tanjug/AP

18. minut - Novi penal za Napoli, Osimen ga je iznudio posle kontakta sa Van Dajkom - ali je i promašio sa bele tačke! Alison je pročitao udarac napadača domaćih, ali je i imao sreće pošto je na odbijenu loptu natrčao Zjelinski i prebacio preko prečke.

14. minut - Kesi trese mrežu Viktorije Plzen, vodi Barsa - očekivano. Posle kornera glavomet između Kundea i Kesija rezultovao je pogotkom Katalonaca.

5. minut - Vodi Napoli protiv Liverpula, proključalo je podno Vezuva, penal je dosuđen za domaći sastav koji je u gol pretvorio Zjelinski.

Video: Petrić zadvoljan posle ubedljive pobede

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • struchnyakowsky

    7. septembar 2022 | 23:23

    mitrovic bi to bolje samo sto niko nece da mu da sansu liga sampiona ne liga evrope ne pa cak ni konferencija

  • nema pojma

    8. septembar 2022 | 00:00

    mitrovic je bolji ali u drugoj ligi

  • Aki

    7. septembar 2022 | 22:58

    Porto 1:1😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA