≫ 

Ni Džeko neće da igra protiv Rusije: "Ja sam uvek za mir, solidarišem se sa Ukrajinom"

Odluka FS BiH izazvala burne reakcije u komšiluku

  • 18
Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine Foto: Tanjug / AP

Kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko ne želi da igra prijateljsku utakmicu protiv Rusije u novembru i to je jasno poručio čelnicima Saveza FS BiH koji su, na zasedanju Komiteta za hitnost te organizacije, "tesno" izglasali da se prihvati ponuda FS Rusije odigravanju meča.

Ključni glas doneo je predstavnik FS kantona Sarajevo Fuad Čolpa.

Pre Džeka, oglasio se drugi najbolji igrač i lider ekipe Miralem Pjanić koji, kao ni njegov saigrač, ne želi da igra protiv Rusije, što je rekao sada i javno, ali i ranije, u razgovoru sa vođstvom Saveza.

U petak je isti stav izneo i najuticajniji igrač reprezentacije Džeko, koji je poručio da je Savez odluku doneo na "svoju ruku".

- Protiv sam odigravanja ove utakmice! Ja sam uvek i samo za mir. Savez zna moje mišljenje! Nažalost, ja nisam taj koji donosi odluke s kim će BiH igrati, ali imam svoj stav koji je jasan i u koji ne ulazi igranje ove utakmice, dok nevini ljudi stradaju. Solidarišem se sa narodom Ukrajine u ovim teškim trenucima za njih - rekao je Edin Džeko za portal Klix.ba.

Meč između Rusije i BiH zakazan je za 19. novembar u Sankt Peterburgu, samo dan pre početka Mundijala u Kataru.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 534

    10. septembar 2022 | 06:49

    Ha ha. Jedini muslimani na svetu koji su protiv Rusije su poturice.

  • I posle

    10. septembar 2022 | 07:13

    kažu ne mešamo politiku u sport, igraj tu i ćuti

  • Невена

    10. septembar 2022 | 07:16

    Страховито бахато понашање бошњачке ( или како они за нас кажу не знам како да их назовем) спортске елите... они су сви али сви исти - огромни србофоби а у новије вријеме и русофоби који то више и не крију... такмиче се ко ће то више да буде. То је нека нова мода на Балкану пристигла нам из Украјине , Пољске ....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA