≫ 

Evropski derbi i spektakl u najavi na Banovom brdu!

Čuka čeka Vošu od 19 časova

  • 1
FK Čukarički, FK Vojvodina Foto: MN Press

Da nema tog gostovanja Crvene zevzde u Novom Pazaru, tabelarno gledano duelu prvoplasirane i drugoplasirane ekipe, derbi 11. kola Superlige svakako bi bio meč između Čukaričkog i Vojvodine.

Oba tima imaju po 19 bodova u samom vrhu i obe u ovaj derbi ulaze osokoljeni trijumfima u prethodna dva kola.

- Uhvatili smo ritam sa dve vezane pobede, protiv Mladosti i Radnika. I iskreno se nadamo da će niz pobeda biti produžen, ne samo posle meča sa Vojvodinom. Pored rezultata, raduje me i igra koju smo prikazali u Surdulici, bili smo prilično konkretni, postigli golove na vreme, potom rutinski priveli meč kraju. A nisam baš imao često prilike da se radujem protiv Radnika na strani, ne samo u dresu Čukaričkog, već i ranije kad sam igrao za Partizan. Iskreno, pribojavao sam se te utakmice, a ispalo je najbolje moguće. Mnogo nam znači pobeda i način na koji smo do nje stigli pred derbi protiv Novosađana - poručio je desni bek Čukaričkog Miladin Stevanović pred duel sa Vošom.

Miladin Stevanović Foto: Marko Jovanovic

Zanimljivo, Čukarički u prethodnih deset prvenstvenih mečeva protiv Vojvodine ne zna za poraz. Međutim, čak osam od tih deset utakmica završeno je nerešenim ishodom, dok su Brđani su slavili u prethodna dva susreta.

- Uvek su čudni mečevi protiv Vojvodine. Pamtim u prethodnom periodu dve utakmice kad smo vodili sa po 2:0, a na kraju je bilo nerešeno, u Novom Sadu 2:2, na Banovom brdu 3:3. I ne samo da su čudni mečevi, ono mnogo bitnije je da su i vrlo kvaliteteni. Siguran sam da će tako biti i sada. Vojvodina se silno pojačala, čak i pred kraj prelaznog roka, kad su doveli Čumića i Vitasa. Sva prethodna pojačanja već su se pokazala u lepom svetlu. Novosađani igraju vrlo dobar fudbal, sve to je ispraćeno i rezultatima. Nisu mnogo menjali u odbrani, više su to činili u ofanzivi, ali su zaista odlični. Istakao bih i sjajnog trenera Milana Rastavca, odlično ga poznajem. Nema dileme, biće nam Vojvodina jedan od najozbiljnijih konkurenata za plasman u Evropu i to sa pozicije koja bi garantovala plasman u grupnu fazu nekog od evropskih takmičenja - pohvalio je rivala Stevanović.

Desni bek Čukaričkog ističe važnost meča protiv Novosađana, uz napomenu da ima još mnogo da se igra.

- Jeste utakmica sa Vojvodinom bitna, ali videli smo da u ovoj ligi može svako svakog da dobije. Dobra stvar je da ni Crvena zvezda i Partizan nisu tako dominantni kao prošle godine, to vraća neizvesnost i nadu svim ostalim ekipama. Čukarički uvek ide na pobedu, bez obzira ko je rival, da li se radi o večitima, Vojvodini ili Radniku... Još je rano govoriti ko su nam najveći konkurenti. Vojvodina to svakako jeste, TSC igra vrlo dobro, uspeo je da ostane u Beogradu neporažen i protiv Crvene zvezde i protiv Partizana, a svi znamo koliko je to teško. Novi Pazar je iznenadio sve u Srbiji, iako nam je bilo jasno da su kvalitetan tim, ali su njihovi rezultati zaista sjajni, svaka im čast. Pobedili smo iz u gostima, iako tada nismo blistali, ta pobeda tek sada dobija na značaju. Ne treba optisivati ni Voždovac, niti neke druge kluboe, ima još mnogo da se igra.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Saša

    11. septembar 2022 | 12:09

    Kod nas sve derbi do derbija! A na utakmicama 200-300 ljudi!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA