Šokantni snimak iz Hrvatske: "Navijač" ispaljuje "projektil" iz modifikovane zolje?! Oglasili se klub i Savez!

Na snimku se jasno vidi da čovek u ruci drži spravu koja podseća na neki ručni bacač kućne radinosti iz koga izleće nešto poput projektila i puca kao topovski udar

  • 2

Region, ali i šira fudbalska javnost ostali su doslovno šokirani i bez teksta zbog jednog događaja na fudbalskoj utakmici jedne od nižih liga u Hrvatskoj.

Reč je o situaciji sa meča odigranog u Sokolovcu, u okviru Prve županijske lige zone Ličko-senjska, između Plitvica i Sokolovca iz Brinja.

Na snimku, koji je počeo da kruži internetom, je snimljen "huligan" koji iz nekakvog ručnog bacača iz domaće radinosti ispaljuje neku vrstu eksplozivne naprave sličnu projektilu? "Granata" je završila u samom terenu, vrlo blizu igrača koji su mogli biti teže povređeni.

Jasno je da je ovaj "incident" odmah privukao pažnju svih mogućih institucija i organa u Hrvatskoj. Ličko-senjska policijska uprava je pokrenula istragu, iako nisu znali za ovaj događaj sve dok se snimak nije pojavio u medijima, prema rečima portparolke Maje Brozičević.

Iako za većinu ova situacija nije delovala nimalo bezazleno, ni naivno, iz domaćeg kluba su poručili da je reakcija medija i javnosti preterana i preuveličana. Tako je makar poručio predsednik NK Plitvice, Milan Jakovljević.

- Kakva zolja, ljudi moji, znate li vi šta je zolja, pa Bože dragi to znači da je upravo počeo Treći svetski rat?! - poručio je Jakovljević za "Jutarnji list" i dodao da je reč o nekakvoj petardi, te da će se klub tek oglasiti povodom svega.

Iz Županijskog fudbalskog saveza je saopšteno da je delegat utakmice zabeležio u svom izveštaju da je pre utakmice došlo do ispaljivanja petardi i "topovskog udara", ali i da su ostali u šoku nakon što su videli snimak.

- Ono što sam ja video na tom snimku nisu baš petarde, ono je za mene kao zolja iz rata. Ja to još na utakmici nisam nikada doživeo. Da nekoga s tim pogodiš u glavu, ne znam šta bi bilo - šokirano je ispričao Vladimir Romić, sekretar ŽNL.

On je dodao i da je disciplinski sudija pokrenuo postupak i da su zatražene izjave od svih službenih lica, sudija, delegata i predstavnika klubova, te da bi klub mogao da bude kažnjen novčano ili zabranom prisustva navijača na nekoliko utakmica.

Inače, Prva županijska liga ujedno je i jedina u Lici, ima samo sedam klubova i po pravilu, kaže Romić, ne bude nikakvih izgreda, tu i tamo neko dobaci iz publike u kojoj bude vrlo mali broj navijača.

- Možda se našlo njih desetak, 15 koji su se došli zafrkavati, ali... Ma, ne znam šta bih rekao, skroz mi je to sve čudno, nema tu nikakvog naboja na utakmicama, nema rivalstva među klubovima, zaista ne znam šta se dogodilo - zaključio je Romić.

Video: Droga, oružje, nasilje, fudbal i fašizam. To je bio život Fabricia Pisčitelija

(Telegraf.rs / Jutarnji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Paja patak

    13. septembar 2022 | 17:41

    Koja kucna radinost ovo je zolja

  • rale

    14. septembar 2022 | 00:58

    SOLOLAC JE SRPSKI KLUB,JASNO VAM JE ZASTO ZOLJA…!!!! VASA BRACA ZAJEDNO NAVIJAJTE SA NJIMA

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA