≫ 

Nastavlja se rat oko Partizana: Vučelić preti krivičnom prijavom Mijailoviću

JSD Partizan u toku večeri poslao zvanično saopštenje

  • 5
Koktel KK Partizan, Ostoja Mijailović, Milorad Vučelić Foto: Nikola Tomić

Nastavlja se borba za prevalst nad Sportskim društvom Partizan. Nova runda dve suprotstavljene strane, jednu koju predvodi Ostoja Mijailović, drugu Milorad Vučelića, desila se danas u nove dve epizode.

Najpre je struja predvođena Mijailovićem uspela da, čini se, dobije pravnu bitku upisom aktuelnog prvog čoveka KK Partizan u APR kao novog predsednika SD Partizan, na šta je ubrzo stigla reakcija Sportskog Društva crno-belih u vidu najave tužbe na taj potez.

Saopštenje SD Partizan koje je objanjeno u toku večeri prenosimo u celosti:

JSD "Partizan" ovim putem obaveštava javnost da je današnja promena lica ovlašćenog za zastupanje JSD "Partizan" u Agenciji za privredne registre izvršena na osnovu falsifikovanih dokumenata, koja je podnosilac prijave Ostoja Mijailović dostavio Agenciji.

Zapisnik sa sastanka kojim je rukovodio Mijailović i odluka sa tog sastanka ne predstavljaju validna dokumenta, a pritom sadrže i falsifikovan pečat JSD "Partizan", čime je podnosilac prijave Ostoja Mijailović izvršio krivično delo falsifikovanje isprave iz čl. 355 Krivičnog zakonika RS. Dokumenta sa neistinitom sadržinom su zatim danas predata Agenciji za privredne registre, sa ciljem promene lica ovlašćenog za zastupanje. Odgovorna lica u Agenciji za privredne registre, odnosno direktor Milan Lučić su izvršila krivično delo zloupotreba službenog položaja iz čl.359 Krivičnog zakonika RS, omogućavajući Mijailoviću nezakonit upis u registar.

Ovako nešto je bilo i očekivano, nakon jučerašnjeg sastanka koji je Mijailović održao sa delom delegata, te je stoga JSD "Partizan" još jutros dopisom obavestio Agenciju za privredne registre da se tako nesto može desiti, obzirom da nam je poznat model rada Ostoje Mijailovića.

Ovim postupkom Ostoja Mijailović je pored učinjenih krivičnih dela, prekršio i odredbe Statuta JSD "Partizan" i Zakona o sportu.

JSD "Partizan" će sutra uložiti žalbu na rešenje Agencije za privredne registre, koje rešenje će biti zasigurno poništeno. Takodje, biće podneta i krivična prijava protiv Ostoje Mijailovića, Milana Lučića i ostalih lica koja su izvršila i pomogla u izvršenju učinjenih krivičnih dela.

Video: Dve Skupštine u JSD Partizan, Mijailović i Vučelić proglasili pobede na izborima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Valjak

    14. septembar 2022 | 00:04

    VUCELIC ,VAZURA zreli za zatvor

  • igor

    14. septembar 2022 | 08:32

    Vučelić….Vazura kod beli vuka u zatvor da mu kuvate kafu, ili on vama ….. MARŠ IZ PARTIZANA UPRAVA NAPOLJE

  • Ja

    14. septembar 2022 | 08:48

    M'rš iz Partizana

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA