≫ 

Piksi saopštio spisak Orlova: Nema Rajkovića, vratio se Vlahović, debi za sadašnjeg i bivšeg igrača Zvezde

Bez većih iznenađenja, uglavnom je na okupu ista grupa koju selektor čuva na okupu od kako je preuzeo reprezentaciju

  • 24
Dragan Stojković Piksi

Foto: Marko Jovanović

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije, Dragan Stojković Piksi, saopštio je spisak igrača na koje računa za mečeve Lige nacija u kojima će Srbija odmeriti snage sa Švedskom i Norveškom.

Na spisku nema većih iznenađenja, a verovatno najveće predstavlja izostanak Predraga Rajkovića, koga ovoga puta nema među 27 igrača koji se nalaze na spisku jer je suspendovan.

Takođe, za razliku od prethodnog spiska, ovoga puta je tu napadač Juventusa Dušan Vlahović, koji je prethodno okupljanje propustio zbog povrede. S druge strane, Nikola Milenković i Marko Grujić sada nisu tu upravo zbog povreda.

Debitantske pozive dobili su Stefan Mitrović, krilni napadač Crvene zvezde, kao i bivši igrač crveno-belih, štoper Almerije, Srđan Babić, koje je Piksi rešio da "isproba" na ovom okupljanju.

Pogledajte u nastavku i spisak reprezentativaca Srbije:

Golmani: Vanja Milinković Savić, Marko Dmitrović, Marko Ilić

Odbrana: Miloš Veljković, Strahinja Pavlović, Strahinja Eraković, Erhan Mašović, Srđan Babić, Stefan Mitrović, Filip Mladenović, Aleksa Terzić

Vezni red: Nemanja Gudelj, Sergej Milinković Savić, Saša Lukić, Filip Kostić, Uroš Račić, Nemanja Maksimović, Ivan Ilić, Andrija Živković, Darko Lazović, Stefan Mitrović, Filip Đuričić, Nemanja Radonjić, Dušan Tadić

Napad: Aleksandar Mitrović,  Luka Jović, Dušan Vlahović

Podsetimo, Orlovi će se okupiti u ponedeljak, a prvi meč će imati 24. septembra na Marakani protiv Švedske, dok tri dana kasnije gostuju u Oslu protiv Norveške, koja je lider na tabeli.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Video: Ovacije za Piksija na Čairu: Nišlije dočekale legendu tamo gde je sve počelo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Beograd Srbija

    16. septembar 2022 | 10:49

    -Bravo selektore zbog mira u kuci Stefan Mitrovic i Erakovic, i ako veze nemaju sa fudbalom toliko da te ne pljujte tvorzic, i da prodaje igrace preko reprezentacije kao sto je radio u OFK.

  • Beli

    16. septembar 2022 | 10:49

    Uvek mi je bio ručan pridev orlovi. Kakvi crno orlovi, vrane su to samo dobro plaćene .

  • Djape

    16. septembar 2022 | 10:34

    Za rajka odlicna odluka. Kiksara velika a i imamo dva bolja golmana. Ne znam ovaj jovic sta ce na spisku, ima mnogo boljih od njega. Mada pored mitra i vlahovica treci spic nam i ne treba.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA