≫ 

Srpski fudbal nije video misterioznije radovanje: Otkrivamo zašto Dijabate "spava" posle golova

Novi miljenik navijača Partizana ima jednu od najoriginalnijih proslava pogodaka, ne samo u Srbiji, već i šire

  • 15
Fuseni Dijabate Printskrin: Youtube/Arena Sport

Mnogo je kvalitetnih stranaca, u mandatu bivšeg sportskog direktora Ivice Ilieva, prodefilovalo kroz Partizan minulih godina, na njima su zarađivane ogromne svote novca, koje su klubu obezbeđivale egzistenciju, ali, čini se, da u srpskom fudbalu odavno nije bilo igrača nalik Fuseniju Dijabateu, koji bi, ako ovako nastavi, mogao u percepciji navijača da zaseni i slavu Brazilca Leonadra da Silve.

Momak sa Malija je toliko dominantan i upečatljiv na terenu otkako je obukao dres crno-belih da u nekim momentima deluje da je “kidnapovan”, potpuno zalutao na ovo podneblje, da ni znanjem, karakterom, niti fudbalskim karakteristikama nema nikakve dodirne tačke sa igračima iz ovdašnjeg fudbala.

Za raziliku od pomenutog Leonarda, koga “Grobari” još uvek skivaju u zvezde, iako je tek sezonu branio boje kluba iz Humske i koji je prevagu donosio u domaćem takmičenju, jer crno-beli te sezone nisu igrali evropska takmičenja, Dijabate se iz sedmice u sedmicu potvrđuje i na domaćoj i na međunarodnoj sceni.

Minulog četvrtka je na suv kvalitet vratio Partizan “iz mrtvih” u Českoj, postigavši dva gola protiv Slovackog, a sinoć je bio strah i trepet i za mnogo kvalitetnije defanzivce Nice, kojima je zadavao silne probleme tokom svih 90 minuta i koji su ga se naprosto plašili i to s razlogom, jer se i protiv francuskog tima upisao u strelce, uz sjajnu i energiju koja je nosila ceo tim.

Ono što navijače takođe intrigira je neobično radovanje krilnog napadača posle postizanja golova, jer kada god zatrese mrežu Dijabate mirno ode iz gol-aut linije i legne kao da spava...

Kako saznajemo, radi se zapravo o internoj porodičnoj šali Dijabateovih, sada već uvreženoj i među njegovim prijateljima. Taj način radovanja i sugeriše na odlazak na spavanje, koje najverovatnije diktira majka, važna figura u Fusenijevom životu i žena čiji je savet poslušao kada je prihvato ponudu Partizana.

- Uradio si svoje, 'ajde sad laku noć – otprilike bi mogao da se parafrazira Dijabateov način radovanja, posle čega uvek pogleda ka loži gde mu je smeštena porodica.

Inače, majka i četvorogodišnji brat prvotimca Partizana su pre više od mesec dana stigli u Beograd i redovni su navijači i podrška Fuseniju i timu na svakoj utakmici...

Pogledajte i kako je izgledalo poslednje radovanje Dijabatea:

Video: Šefe, u lajvu smo: Petrić pričao telefonom na konferenciji, Biljana Obradović ga opomenula

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA