Partizan se prošetao kroz Surdulicu: Crno-beli pobedom idu na pauzu, Natho i Menig za siguran trijumf

Zrela igra ekipe Gordana Petrića

  • 65
FK Partizan Foto: MN Press

Mirno će Partizan dočekati prvu pauzu u Superligi Srbije, jer je, žargonom Gordana Petrića, uradio “domaći zadatak” i u Surdulici, potvrđujući i ulogu favorita i činjenicu da je izašao iz krize. Crno-beli su slavili sa 2:0, golovima Bibarsa Natha iz jedanaesterca i Kvinsija Meniga na početku drugog poluvremena, rutinirajući Surduličane koji naprosto nisu imali šanse protiv boljeg protivnika...

Sve je Partizan uradio na vreme u Surdulici, postigao gol u ranoj fazi meča, potom zadržao kontrolu nad dešavanjima na terenu, mogao možda uz malo sreće i da “zatvori” meč u smiraju prvih 45 minuta, jer su milimetri su nedostajali Fuseniju Dijabateu da postigne spektakularan gol i “zaključa” duel već tada.

Da crno-beli nisu ispoštovali pomenuti “scenario” iz svlačionice, pitanje je kako bi utakmica razvila, jer teren u Surdulici je posle uvodnih 20-tak minuta bio pogodniji za sve poljoprivredne radove, samo nije bio za sport, odnosno fudbal, pa igračima oba tima treba odati priznanje što su uošte pružili kakvu-takvu igru.

Rekosmo već, Partizan umoran od Nice, ali opet dovoljno “našpanova” i pun samopouzdanja da izađe na kraj sa “fenjerašem” u ligi, odbio je prvo mininalet domaćina, koji se manifestovao u dva udarca sa distance – Danonskog i Spasića, a onda stigao do prvog cilja na meču.

Bio je to sedmi minut, Slobodan Urošević je izveo aut naspram kaznenog prostora domaćina, Rikardo se rvao sa čuvarom, potom pao, ali je loptu pokupio Kvinsi Menig, koji je pao. Akcija se nastavljena, no, VAR soba je posle dva minuta pozvala sudiju Lazara Lukića da proveri pomenutu situaciju, što je on i učonio, da bi u 10. minutu pokazao na belu tačku, jer se ispostavilo da je Abubakar sa leđa gurnuo Meniga i praktično ga izbacio iz ravnoteže. Bibars Natho je preuzeo odgovornost i naravno pogodio za – 0:1.

Video: VAR doneo Partizanu penal, neumoljivi Natho doneo vođstvo

Bio je to praktično i ključni detalj prvog poluvremena, jer se u nastavku jednostavno nije mogao igrati dobar fudbal, pošto, rekosmo već, nije bilo uslova za tako nešto. Pas igra je bila nezamisliva, otuda su se igrači oba tima mahom odlučivali za preskakanje sredine terena i duge lopte ka napadačima, posle kojih su čekali “drugu loptu” i eventualnu priliku da u poslednjoj trećini dođu do pozicije za udarac.

Partizan je to uspeo istina iz tri dodavanja u 18. minutu, duge lopte ka Dijabateu, koji je odigrao pas na ivicu kazenog prostora, Traore je preskočio loptu, a Natho šutirao dobro i precizno, ali pravo u ruke golmana Ranđelovića.

Imao je i Radnik solidnu poziciju na isteku pola časa igre, posle “mačevanja” dva tima na sredini terena i prebacivanja lopte sa jedne na drugu polovinu, kada je Stevanović, posle neopreznog starta Saničanina ispred svog šesnaesterca, dobro zagrejai ruke Popovića, no, nije ga ugrozio.

Tek u smiraju, crno-beli su pojačali ritam, izveli nekoliko kornera da bi u 45. minutu Fuseni Dijabate pogodio prečku sjajnim udarcem sa 25 metara. Lopta se odbila od zemlje, ali je bila suviše brza i snažna da bi Menig, koji se tu našao, uspeo da je prosledi u mrežu.

U nastavku sličan ritam, ne previše jak, sa mnogo dugih lopti, nadmudrivanjem uglavnom na sredini terena i, sem kornera kojim je Partizan pokušao da zapreti9, bez prilika sa obe strane.

A, onda praktično iz prve prave akcije crno-beli postižu i drugi gol. Bio je to 55. minut, Živković je na desnom boku odigrao pas Dijabateu koji se okrenuo licem ka trojici čuvara, izbacio je jednog, pa drugog, potom i uputio centaršut po zemlji ka Kvinsiju Menigu. Holanđanin je u prijemu sklonio loptu na jaču, desnu nogu, umakao Jokiću, zatim i raspalio jako u same raklje ne dajući Ranđeloviću vremena ni da se namesti – 0:2.

Video: Menig efektno zatresao mrežu Radnika: Dijabate asistent

Bolji je rival Partizan bio i u minutama koji su usledili posle dupliranja vođstva, nekoliko akcija je kreirao Natho, koji je prvo proigrao Rikarda, ali se napadač našao u ofsajdu, dok Menig nije razumeo pas Izraelca između linija, pa je propala prilika da se još jednom upiše u strelce.

Menjao je trener Radnika sastav, pokušavao da podigne svoj tim i golom vrati delić neizvesnosti u meč, dok je Petrić isprva na teren poslao samo Lutovca i to umesto Meniga koji se tek vratio iz povrede, odnosno mladog Baždara kome trener crno-belih redovno daje minute za dokazivanje.

Tek u završnici je Radnik stidljivo pokušao da zapreti gostima iz Beograda, no, sve je to bilo suviše neubedljivo da bi nanelo bilo kakvu štetu crno-belima...

(Telegraf.rs)

Video: Šefe, u lajvu smo: Petrić pričao telefonom na konferenciji, Biljana Obradović ga opomenula

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA