Navijači Atletika rasistički vređali Vinisijusa, doneli i lutku majmuna, a on im vrhunski odgovorio

Sramotne scene pred početak derbija Madrida

  • 0
Vinisijus Žunior Foto: Pressinphoto / ddp USA / Profimedia; Twitter.com/@RMCF__1902_

Derbi Madrida između Atletika i Reala doneo je i jednu sramnu scenu. Navijači Atletika vređali su Vinisijusa Žuniora na rasnoj osnovi, pevajući pesmu u kojoj su ga nazivali majmunom.

Takođe je među pristalicama "Jorgandžija" mogla da se vidi i lutka majmuna obučena u dres Real Madrida.

Ova scena viđena je pred početak derbija ispred stadiona dok su navijači čekali u redu da uđu na tribine.

Sve ovo došlo je nekoliko dana nakon što je u popularnoj TV emisiji El Čiringito, španski agent Pedro Bravo poručio Vinisijusu da prestane da se ponaša kao majmun.

Real Madrid je poručio da će pravnim putem da tereti sve koji su rastistički uznemiravali njihove igrače, dok se i Atletiko oglasio i u tvitu poručio svojim navijačima da poštuju rivale.

Mediji navode i da su Vinisijus i Rodrigo rasistički vređani i na samom stadionu, nakon proslave prvog gola koji je postigao Rodrigo, a koji je proslavio tako što je plesao ispred navijača Atletika zajedno sa Vinisijusom.

Upravo taj ples Vinisijusa razlog je i izjave španskog agenta, koji ga je tada uporedio sa majmunom, a Brazilac se očigledno nakon toga posebno zainatio i namerno je plesao posle gola ispred navijača Atletika, iako su iz Atletika upozoravali da bi tako nešto moglo da izazove nevolje.

Vinisijus im je odgovorio kako je jedino i mogao posle svega što su mu priredili i smejao se rastistima u lice posle gola.

Real Madrid je golovima Valverdea i Rodriga došao do pobede od 2:1 u gradskom derbiju i jedini je klub sa maksimalnim učinkom u prvih šest kola u Španiji.

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA