≫ 

Lalatović pokrenuo Nišlije, ali Štulić je glavna zvezda: Napadač sam "rešio" Spartak, za čelo liste strelaca

Bivši napadač Partizana postigao dva gola u glatkoj pobedi nad Spartakom

  • 0
nikola štulić Foto: Arenasport

Fudbaleri Radničkog pobedili su subotički Spartak 3:0 (1:0) u poslednjoj utakmici 12. kola Superlige, pred odlazak timova na reprezentativnu pauzu koja sledi. Prva zvezda utakmice bio je novi najbolji strelac šampionata, uz Badamosija, Nikola Štulić koji je sa dva gola, jednom iz penala, gotovo sam potukao rivala i nastavio golgeterski niz ove sezone.

Preporodio se nekadašnji napadač Partizana na "Čairu", dobio je prostor koji mu je trebao, a rezultat su 9 golova u dosadašnjem toku sezone.

Osim Štulića, gol za Nišlije postigao je Dimić u 34. minutu, pokrenuo situaciju u korist domaćeg tima, a Štulić je u nastavku preuzeo odgovornost i sebi prilepio etiketu igrača utakmice. Njegov prvi gol na meču, a drugi za Nišlije, možda je i najbolji prikaz njegove trenutne forme - bio je to savršen udarac, majstorski, u gornji levi ugao gola Subotičana. Bravura za špice!

I reakcija trenera Lalatovića najbolje pokazuje koliko je to bio efektan potez mladog i sve boljeg napadača Radničkog.

Prethodno, u akciji kod prvog gola Dimić je "probio" odbranu danas bledih gostiju, bio je deo kvarteta koji je jurnuo u kontru na polovini rivala, dočekao pravi pas saigrača, a onda mirno savladao golmana ekipe sa severa Bačke.

Sa komfornih 2:0, Radnički je praktično sebi obezbedio najmirniju moguću završnicu, Spartak nije impulsivno reagovao na rezultatski minus, pa je Radnički nastavio da nadire. Konačno, u 78. minutu ponovo se ukazala prilika za Štulića - i nije je propustio. Penal, koji je sam iznudio, sam je i izveo, ssigurno, precizno, lopta na jednu, golman na drugu stranu, za pečat na odličnu partiju Nišlija, Štulića, za najubedljiviju pobedu od početka sezone.

Standings provided by SofaScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA