≫ 

"Stadion Maksimir je sramotan": Prvi čovek UEFA na licu mesta se uverio u zagrebačku ruinu

Bio je neprijatno iznenađen čelni čovek evropskog fudbala onim što je video u Zagrebu

  • 1
Aleksander Čeferin Maksimir Foto-montaža: Tanjug/AP, MN Press, Dušan Golubović

Predsednik Evropske fudbalske unije (UEFA) Aleksandar Čeferin izjavio je da je stadion Dinama iz Zagreba Maksimir sramotan i da je čudo kakve rezultate pravi prvak Hrvatske igrajući na takvom objektu.

Stadion na kojem igraju "Modri" je dugi niz godina u kritičnom stanju, dorađivan je nekoliko puta (posle zemljotrersa dodatno oštećen) kako bi odgovorio stanardima UEFA, međutim to zdanje je i posle sanacij krajnje neugledno, u šta je danas imao priliku da se uveri i prvi čovek Evropske fudbalske unije.

- Stadion je sramotan, pogotovo kada je zatvorena jedna tribina. Čudo je kakve rezultate imate s takvim stadionom - poručio je Slovenac.

stadion maksimir Foto: Dušan Golubović

stadion maksimir Foto: Dušan Golubović

Čeferin je ponovio da UEFA daje sredstva za razvoj infrastrukuture svim svojim članicama, pa je naveo primer pojedinih zemalja u regionu.

- Svim fudbalskim federacijama dajemo novac za infrastrukturu. Na primer, u Sloveniji je 80 odsto stredstava za stadione došlo iz UEFA. Mi imamo sredstva, ali moraju vlade, savezi i lokalne vlasti zajedno da daju doprinos - rekao je Čeferin, a preneo Jutarnji list.

Izvršni odbor UEFA sastao se danas na Hvaru po želji upravo Čeferina koji

- Volim Hvar, a hteo sam da i ostali ljudi iz Izvršnog odbora vide tu lepotu - poručio je prvi čovek UEFA.

Dinamo je ne tako davno renovirao prostorije na samom stadionu, modernizovao i uskladio sa evropskim standardima, u okviru objekta postoji čak i hotelski smeštaj, međutim to je tako iznutra, dok spolja, iako je fasada osvežena, sve to izgleda staro, oronulo i dotrajalo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA