≫ 

FS Beograda dobio novog predsednika, predstavnik Zvezde napustio sednicu pre glasanja

Goran Negić je pred delegatima izneo stav kluba iz Ljutice Bogdana da se glasanje pomeri za sedam dana, ali njegov zahtev nije uvažen pa je napustio skup

  • 2
marko zdravković Foto: fk voždovac

Fudbalski Savez Beograda dobio je novo rukovodstvo, novog predsednika u liku prvog čoveka FK Voždovac Marka Zdravkovića, odlučeno je glasanjem na Izbornoj sednici 54. saziva Skupštine Fudbalskog saveza Beograda. Pored Zdravkovića, klub iz Zaplanjske imaće još jednog predstavnika u vrhu ove institucije, na poziciju generalnog sekretara gradskog saveza izabran je i generalni direktor Voždovca, Miloš Mirković.

U glasanju nije učestvovala Crvena zvezda, nju je sednici predstavljao sekretar stručnog štaba Goran Negić koji je u uvodnom izlaganju preneo stav kluba, tačnije zahtev da se glasanje odloži za sedam dana, ali to nije uvaženo, pa je Negić napustio skup i pre zvaničnog glasanja.

Podsetimo, FK Crvena zvezda je pre nekoliko dana izdala saopštenje u kojem je iznela stav da "postoji proceduralna povreda Statuta FSB prilikom zakazivanja sednice", Negić je to danas samo ponovio, međutim očito je da crveno-beli ovog puta nisu imali podršku delegata za ovu stvar.

Predsednik Odbora za sprovođenje izbora u FS Beograda Miroslav Sever je rekao da je čitava izborna procedura u FS Beograda koja je počela 17. juna ove godine sprovedena bez ikakvih problema i završena na legitiman način 30. avgusta kada je formirana i ova Skupština.

- Sve što se tiče poštovanja izborne procedure bilo je javno i na legitiman način i to su znali i u FK Crvena zvezda, pa otuda ne razumem njihov zahtev za odlaganje ove sednice Izborne Skupštine FS Beograda - poručio je Sever.

marko zdravković Foto: fkvoždovac

Nakon njegovog izlaganja Dragan Tanić je tražio od delegata da se izjasne da li su za odlaganje zasedanja Skupštine. Delegati, osim Negića koji je potom napustio zasedanje, glasali za to da se Izborna Skupština održi pa je sednica nastavljena.

Pošto je usvojen zapisnik sa prethodne Skupštine koja je održana 18. februara ove godine, izveštaj o sprovedenim izborima na teritoriji FS Beograda podneo je predsednik Odbora za sprovođenje izbora Miroslav Sever. Na kraju svog izlaganja Miroslav Sever je konstatovao da je za predsednika FS Beograda za mandatni period 2022-2026. godine jedini kandidat Marko Zdravković kojeg je predložio FSO Obrenovac.

Zatim je predsedavajući Dragan Tanić pozvao prisutne delegate da glasaju za ovaj predlog i Marko Zdravković je jednoglasno izabran za novog predsednika Fudbalskog saveza Beograda u narednom četvorogodišnjem mandatu od 2022. do 2026. godine.

Novi predsednik je, zauzevši mesto predsedavajućeg Skupštine, predložio sastav Izvršnog odbora FS Beograda i to: Marko Zdravković, predsednik, Darko Ramovš i Dijana Petrović Đorđević potpredsednici, a za članove Marko Ranković, Nenad Stanojević, Branko Babić, Dejan Nedić, Nenad Popović, Radenko Stevović, Vladimir Dišljenković i Stefan Babović. Taj predlog predsednika FS Beograda Marka Zdravkovića je jednoglasno usvojen.

Takođe jednoglasno usvojen je i predlog predsednika FS Beograda za sastav Nadzornog odbora FSB koji će činiti Vladimir Cvetković, predsednik, a kao članovi Milan Krstić i Živka Komlenac Đorđević.

Video: Superliga dobija novog sponzora: Ugovor će biti znatno veći, unosniji i povoljniji nego prethodni

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Obrenovčanin

    20. septembar 2022 | 22:10

    Što ne napišete kakav je cirkus bio i da je matori proglasio pobednika i pre glasanja.

  • Vlado

    21. septembar 2022 | 09:05

    To treba raspustiti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA