≫ 

"Zvezdaš sam, ali ću dati sve od sebe da ih izbacimo iz Kupa": Najbolji strelac Mačve puca od samopouzdanja

Luka Pejović je ove sezone na osam utakmica u prvenstvu postigao četiri gola i na taj način je dospeo na peto mesto najboljih strelaca u čitavoj ligi

  • 10
Luka Pejović, FK Mačva Šabac Foto: Darko Đorđević

Srbija svake godine iznedri nekog novo ime na fudbalskoj mapi, a da nije ni svesna. Obično se takvi slučajevi "rode" na terenima nižih liga, koje su i manje propraćene, dok se jedno takvo "ime" crta i u Prvoj ligi Srbije u dresu Mačve iz Šapca, a radi se o talentovanom rođenom upravo kraj Save - Luki Pejoviću (23), koji je u razgovoru za Telegraf pričao o karijeri, ljubavi prema gradu, ali i predstojećem meču u Kupu protiv Crvene zvezde.

Luka Pejović je jedan od onih fudbalera koji su od malih nogu u jednom klubu, prakitčno, prohodao je u crveno-crnom dresu, ali je sticajem raznih okolnosti bio prinuđen da ode iz kluba. Sve se to odigralo pre četiri godine, kada je Luka kao najbolji strelac omladinske lige Srbije odlučio da napravi "korak unazad" i ode put srpskoligaša i potpiše za ekipu Prova (danas Borac iz Čačka). Tamo je nastavio sa sjajnim igrama, bio je najbolji igrač, ali je imao i priliku da se uveri kako to sve izgleda u seniorskom fudbalu.

Sa ove udaljenosti, Pejović ističe da je to zapravio bio dobar korak, jer kako kaže, ova sredina mu je pomogla da se navikne na sve ono što će kasnije pokazati.

- Kada vratim vreme unazad i pogledam tu odluku, mislim da je ona bila odlična. Mačva je tada igrala Superligu i siguran sam da mi ne bi bilo lako da se izborim za mesto u timu pored iskusnijih saigrača. Spustio sam se u ligu ispod, zaigrao i evo, četiri godine kasnije se ponovo vratio u moju Mačvu - započeo je svoj razgovor za Telegraf Luka Pejović.

Luka Pejović, FK Mačva Šabac Foto: Darko Đorđević

Pejović je, kao što je većnavedeno, rođen u Šapcu, dete je ovog kluba i poziv nije mogao da odbije kako kaže. Onog trenutka kada je stigla ponuda, vratio se iz Radničkog bez pogovora, a još više mu godi i to što u ekipi ima dosta poznanika iz mlađih kategorija, s obzirom na to da je Mačva jedan od retkih klubova koji gura "u vatru" prevashodno fudbalere iz svoje škole, što je dodatno začinjeno i "vrelom" atmosferom sa tribina, gde Mačvu uvek bodri nekoliko hiljada navijača na domaćim utakmicama.

- Mnogo je lakše igrati sa nekim koga znaš praktično ceo život. Postoji ta neka povezanost, nekad imam utisak da osetim i znam šta misle moji saigrači i bude mi lakše. Još kada na sve to dodamo i naše Šapčane koji su nas bodrili i u Srpskoj ligi, pa i u Superligi, a i sada u Prvoj ligi, sve mi postane nekako još draže. Ekipama je teško da igraju protiv nas u Šapcu, ovde su navijači naš 12. igrač i to nije samo floskula - ističe Pejović.

Ovaj krilni fudbaler je sezonu započeo ulazeći sa klupe. Prvi meč protiv Grafičara nije ni igrao, da bi potom već u drugom kolu zatresao mrežu protiv Slobode iz Užica iako je u igri proveo tek 45 minuta. U trećem kolu je ponovio isto, ušao je protiv Radničkog i opet dao gol, što mu je donelo mesto u startnoj postavi. U Šapcu je doneo pobedu protiv Metalca, dok je i u remiju protiv Rada postigao gol, što ga je stavilo na vodeće mesto liste strelaca u svom klubu.

Zanimljivo je i to da je Pejović svaki gol postignut na domaćem terenu (bilo ih je dva) proslavio tako što je otrčao u publiku i grlio navijače.

- Znači mi ta podrška. Ja sam rođen u Šapcu, odrastao sam ovde i praktično znam sve te ljude sa tribine. U tim utakmicama se stvarno svi osećamo kao jedna velika porodica i najmanje što mogu da uradim jeste da proslavim s njima, jer su ti golovi i njihova zasluga - kaže Pejović, koji se dotakao i svog prezimenjaka, Filipa, koji je kao kapiten Mačvu doveo do Superlige.

- Naravno da ga znam, on je legenda kluba. Sa kapitenskom trakom je uveo klub u Superligu, a ja bih želeo da uradim isto. Stvarno mislim da ekipa poput Mačve može da pronađe svoje mesto među najboljim klubovima u Srbiji, posebno zbog publike koja je tu svakog vikenda.

Luka Pejović, FK Mačva Šabac Foto: Darko Đorđević

Duel sa Crvenom zvezdom - "Navijač sam od malih nogu, ali ću dati sve od sebe da ih dobijemo"

Mačva je poprilično skromno započela novu avanturu u Prvoj ligi Srbije. Klub iz Šapca se posle devet uvodnih kola nalazi na 7. poziciji, koja im garantuje plej-of i siguran opstanak u ligi, međutim, klub sa obale Save će svoju najbitniju utakmicu odigrati 19. oktobra, kada će se u Kup takmičenju sastati protiv Crvene zvezde.

Žreb nije baš bio milosrdan prema Mačvi, ali treba pomenuti i to da je Mačva pre četiri godine uspela da uradi nešto neverovatno i upravo u Šapcu je izbacila Crvenu zvezdu iz Kupa, posle boljeg izvođenja penala! To je bila ona sezona kada je Pejović odlučio da se otisne iz kluba i potraži igranje u seniorskom fudbalu.

Tada je Mačva izdržala u Šapcu, rezultat je bio 0:0, da bi posle penala rezultat na semaforu glasio 5:4 u korist crveno-crnih. Tada je Nemanja Radonjić šutirao visoko preko prečke i tako pomogao Mačvi da dođe do najvećeg uspeha u istoriji kluba.

Nošeni tom pobedom od pre četiri godine, Pejović ističe da su reakcije u klubu bile mešovite posle žreba.

- Bilo je svakakvih reakcija, ali su preovladale one pozitivne. Biće to nagrada za nas, ali i za publiku koja će opet imati priliku da u svom gradu gleda meč protiv Zvezde - kaže Pejović, koji je potom otkrio i svoje navijačko opredeljenje, koje se može videti i na društvenim mrežama.

- Da, navijam za Crvenu zvezdu praktično od rođenja. Od malih nogu sam naučen da volim Mačvu i Crvenu zvezdu, tako da mi je to samo dodatni motiv da dam sve od sebe i da odigram što bolje, a ko zna, možda i da ponovimo uspeh od pre četiri godine i opet izbacimo Zvezdu iz Kupa - ističe Pejović.

Ovaj fudbaler kaže da ne postoji pritisak, iako do meča ima nešto manje od mesec dana, Pejović kaže da se oni polako spremaju i da se već naziru ideje igre kakvu bi želeo da vidi od svoje ekipe, kao i to da bi sigurno šutirao penal ukoliko ponovo dođe do penal serije.

Ono što je još zanimljivo jeste i to da je žreb spojio Partizan i Radnički iz Sremske Mitrovice, klub iz kog se Pejović i vratio u Mačvu, a on sam tvrdi da crno-belima neće biti nimalo lako iako su favoriti.

- Partizan je favorit, to je svima jasno, ali dobro poznajem ljude i igrače u Radničkom, znam da će i njima ime rivala biti samo dodatni motiv da odigraju što bolje i da naprave pravo čudo. Možda Radnički može do iznenađenja - zaključuje Pejović.

Video: Mačva izjednačila protiv Inđije: Olako su domaći dopustili gostima da postignu gol

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • lux

    21. septembar 2022 | 12:11

    Luka Luka..ne pita se vas nista..ne zato sto ste slabi nego sto sudije i savez ne daju na svoju opajDARU

  • MILE

    21. septembar 2022 | 14:30

    Dobri ste vi u izbacivanju... toliko dobri da ste i sebe izbacili iz lige

  • Jaka reklama

    21. septembar 2022 | 12:53

    Mnogo vazno sto navija za CRVENU PETOKRAKU.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA