≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Srbi i Hrvati složni: "Ne želimo ovu stvar da gledamo na našim fudbalerima u Kataru"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Anketa jasno pokazuje mišljenje navijača kada je u pitanju kapitenska traka u duginim bojama

  • 20
Dušan Tadić, Luka Modrić Foto: Marko Jovanović, AP/Tanjug

Retko kada se navijači Srbije i Hrvatske slože oko neke stvari, ali ovoga puta su definitivno uspeli s obzirom na to da ni jedni ni drugi ne žele dugine boje na kapitenskim trakama svojih reprezentacija!

Naime, Srbija i Hrvatska su dve od pet evropskih selekcija koje nisu učestvovale u kampanji "Jedna ljubav" i nisu potpisnice zahteva koje su ostale selekcije poslale FIFA. Pored ove dve selekcije, tu su još Španija, Portugalija i Poljska.

U anketi Telegrafa, na pitanje da li bi Srbija trebalo da nosi dugine boje na traci, čak 96,2 odsto čitalaca je reklo NE, dok je u anketi "Indexa" na identično pitanje 78 odsto hrvatskh navijača reklo NE.

Anketa Telegraf Printskrin: Telegraf
Anketa Printskrin: Index.hr

Inače, svetska fudbalska federacija (FIFA) našla se pod velikim pritiskom te nekolicine evropskih federacija koje su zahtevale da njihovi kapiteni nose trake duginih boja na Mundijalu, a koja simbolizuje borbu protiv bilo kakve diskriminacije u fudbalu.

- Nošenje ove trake poslaće jasnu poruku svetu - rekao je kapiten Engleske Hari Kejn, a preneli britanski mediji.

Da li Srbija treba da nosi traku sa duginim bojama na Mundijalu?

Glasajte

Kampanja "Jedna ljubav" protiv diskriminacije u fudbalu počela je u Holandiji, čija reprezentacija igra u grupi sa Katarom, a dugine boje će, ukoliko im to FIFA dozvoli, nositi Francuska, Nemačka, Holandija, Švajcarska, Engleska, Vels, Belgija i Danska.

Video: Šahovnica se uvukla u pozadinu: Hrvatska navijačica objavila nikad vrelije snimke, mrda napred nazad

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dar mar

    21. septembar 2022 | 22:25

    Ima li kraja ovom ludilu ??? Pa moramo li svi da budemo lgbt+q i da se svaki boziji dogadjaj boji u dugine boje . Zaista ne znam u cemu je problem ovih ljudi ,zasto svoju seksualnu opredeljenost moraju da ovoliko i ovako promovisu . I nisu u pitanju njihova prava....

  • Koko

    21. septembar 2022 | 22:16

    Traka na kojoj piše podrška i pomoć deci koja boluju od raka i žive u siromaštvu

  • baba smilja iz darosave

    21. septembar 2022 | 21:54

    gde je kraj ? koliki je % lgbtq populacije u svetu 10% ! e sada bi ta manjina da namece vecini sve sto im padne na pamet.znaci li to da kandidat koji na predsednickim izborima dobije najmanje glasova treba da bude predsednik.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA